Restaurant en Leeuwenverblijf Diergaarde Blijdorp

Zowel het leeuwenverblijf als het restaurant zijn Rijksmonumenten die compleet gerenoveerd en aangepast zijn aan de moderne… | »

VMRG-lid:
JM VAN DELFT & ZN

MOUT

In een paar maanden is de voormalige Euro-bioscoop - in 1912 gebouwd als luxe autosalon - omgetoverd tot een foodhall met… | »

VMRG-lid:
H. Baars BV

Motel One

Motel One, gelegen op een fraaie locatie recht tegenover de hoofdingang van de RAI te Amsterdam is de eerste vestiging van de… | »

VMRG-lid:
Blitta BV

Courtyard

In het Atlas ArenA-complex in Amsterdam Zuidoost realiseerde Bouwbedrijf De Vries en Verburg een nieuw Marriott hotel. Het… | »

Tweede deel OV Terminal

Ruim vijftien jaar na de eerste plannen voor de vernieuwing van Station Utrecht Centraal, opende op 7 december vorig jaar de… | »

VMRG-lid:
Metaglas BV

Restaurant en Leeuwenverblijf Diergaarde Blijdorp

Zowel het leeuwenverblijf als het restaurant zijn Rijksmonumenten die compleet gerenoveerd en aangepast zijn aan de moderne… | »

VMRG-lid:
JM VAN DELFT & ZN

MFA de Heerd

In één jaar tijd is in Heerde Oost een nieuwe multifunctionele accommodatie (MFA) gebouwd. Het gebouw huisvest vier… | »

MFA de Heerd

In één jaar tijd is in Heerde Oost een nieuwe multifunctionele accommodatie (MFA) gebouwd. Het gebouw huisvest vier… | »

Tweede deel OV Terminal

Ruim vijftien jaar na de eerste plannen voor de vernieuwing van Station Utrecht Centraal, opende op 7 december vorig jaar de… | »

VMRG-lid:
Metaglas BV

Particuliere woning

De uitdaging en het onderscheidend vermogen van dit ontwerp zocht de architect in de bijzondere elementen en kleine details. Om… | »

Boekhoven Bosch Woningcomplex, Utrecht

VMRG-leden H. Baars BV *
VMRG-partners Agentor N.V.
*) is projectbeheerder

Opdrachtgever Mitros, Utrecht
Architect Versseput Architecten, Utrecht
Opleverdatum Juli 2014
Provincie Utrecht


Projectcategorie

Thema's

Projectomschrijving

Revitalisaties van gebouwen vormen een actuele opgave. Versseput ontwierp de uitbreiding en renovatie van de voormalige drukkerij Boekhoven Bosch die 35 jaar geleden werd verbouwd tot woongebouw. Met respect voor het bestaande gebouw wordt er een eigentijdse dakopbouw en uitbreiding op de begane grond toegevoegd. Door de uitgebreide restauratie van de tuingevel en de genoemde toevoegingen ontstaat een geheel nieuw en harmonieus beeld. De straatgevels zijn gerestaureerd naar het oorspronkelijke ontwerp.


« Terug