Vechthaven

Op een prachtig gebied aan de Vecht tussen Maarssen en Oud-Zuilen zijn meerdere riante woningen… | »

Strijp S Blok 63

In het creatieve hart van Eindhoven zijn in 2017 aan de Philitelaan drie nieuwe woonblokken met… | »

NOW

Op Park 20|20 verrijst het eerste multi-tenant gebouw: NOW. Het moderne, transparante en duurzame… | »

MOUT

In een paar maanden is de voormalige Euro-bioscoop - in 1912 gebouwd als luxe autosalon - omgetoverd… | »

Jan Bommerhuis

Het voormalige Jan Bommerhuis aan de Wibautstraat in Amsterdam werd jarenlang gehuurd door de… | »

Van Spaendonckhuis

Mede op basis van een ruime hoeveelheid ervaring in het moderniseren van bestaande bouw verkreeg… | »

Beachclub O., Noordwijk

VMRG-leden Solarlux Nederland BV *
*) is projectbeheerder

Opdrachtgever Hotels van Oranje
Architect Jacco van Duin
Aannemer De Lange & Van der Plas, Katwijk
Opleverdatum Juli 2010
Provincie Zuid-Holland


Projectcategorie

Thema's

Projectomschrijving
Beachclub O., het prachtige nieuwe strandpaviljoen van de Hotels van Oranje te Noordwijk. Solarlux, marktleider in vouwwanden en tevens producent van serres, heeft bij de bouw van dit markante pand het transparante serredak ontwikkeld en geplaatst. Daarnaast  zijn er Solalux vouwwanden toegepast voor zowel binnen als buiten. Dat dit maatwerk bijzonder was, laat de architectuur van het pand dan ook wel zien. Het transparante serredak SDL Avantgarde en de rondom toegepaste houten vouwwanden SL 66 zorgen voor veel licht binnen in dit mooie etablissement. Het gebruik van hoogwaardige duurzame materialen zoals het unieke Accoya® hout creëert een optimale sfeer aan de binnen- en buitenzijde. Het geïsoleerde Avantgarde serredak is aan de binnenkant van hout en aan de buitenkant van aluminium.

Naarmate het project vorderde  werd ook de Solarlux SL 65 toegepast, een geïsoleerde houten vouwwand en handige ruimteverdeler. Grote ruimten konden nu in een handomdraai verkleind worden of andersom. Vouwwanden worden ook regelmatig ingezet bij rookruimtes in de horeca.

Met het inpassen van verplaatsbare glazen panelen (SL 25) werd het project afgerond. Deze in rails verplaatsbare vouwramen scheiden de bar/keuken van het restaurant. Dit heeft als voordeel dat het al dan niet betrokken kan worden bij het restauratiegedeelte.


« Terug