MOUT

In een paar maanden is de voormalige Euro-bioscoop - in 1912 gebouwd als luxe autosalon - omgetoverd… | »

Jan Bommerhuis

Het voormalige Jan Bommerhuis aan de Wibautstraat in Amsterdam werd jarenlang gehuurd door de… | »

Strijp S Blok 63

In het creatieve hart van Eindhoven zijn in 2017 aan de Philitelaan drie nieuwe woonblokken met… | »

Vechthaven

Op een prachtig gebied aan de Vecht tussen Maarssen en Oud-Zuilen zijn meerdere riante woningen… | »

Van Spaendonckhuis

Mede op basis van een ruime hoeveelheid ervaring in het moderniseren van bestaande bouw verkreeg… | »

NOW

Op Park 20|20 verrijst het eerste multi-tenant gebouw: NOW. Het moderne, transparante en duurzame… | »

Motel One, Amsterdam

VMRG-leden Blitta BV *
*) is projectbeheerder

Opdrachtgever COD (Cradle of Development)
Architect ZZDP
Aannemer Pleijser Bouw
Opleverdatum Augustus 2015
Provincie Noord-Holland


Projectcategorie

Thema's

Projectomschrijving

Motel One, gelegen op een fraaie locatie recht tegenover de hoofdingang van de RAI te Amsterdam is de eerste vestiging van de sterk groeiende Duitse keten van hotels met een interessante prijsstrategie in Nederland en meteen ook het eerste hotel dat aan het BREEAM ‘Excellent’-certificaat voldoet. De kubusvorm naar ontwerp van architectenbureau ZZDP geeft het gebouw een iconisch karakter en telt negen verdiepingen met 320 kamers. Onder het gebouw ligt een parkeerkelder met 51 parkeerplekken. Naast de hotelfoyer met tweezijdige entree zijn nog afzonderlijk te verhuren commerciële en horecaruimtes. In totaal gaat het om 1.100 vierkante meter multifunctionele ruimtes. Er is naast de gevels ook veel aandacht geschonken aan het design van het interieur, met een kwalitatief hoogwaardige inrichting.

 

Het voldoen aan de hoge duurzaamheidseisen van het BREEAM ‘Excellent’-certificaat en hoge isolatiewaardes vormde voor aannemer Pleijsier Bouw en gevelfabrikant Blitta een uitdaging. Het gebouw moest voldoen aan de zeer hoge isolatiewaarde Rc 8. Daarnaast vormde het waterdicht aanbrengen van de vliesgevels met de kwetsbare aluminium beplating een uitdaging, waarbij de architectonische details niet uit het oog mochten worden verloren. Lenco Projects bv leverde een bijdrage aan de montage van de cassette beplating op de begaande grond. Naast de vernieuwende hoteloperator, moest er worden voldaan aan de hoogst mogelijke duurzaamheidseisen en de meest toonaangevende architectuur.

 

Er is sprake van optimale daglichttoetreding in de kamers. De kamers hebben grote ramen van drie bij drie meter, waarvan de randen zijn voorzien van een deels semi-transparante en deels dichte folie. Die folie is aangebracht na bezonningstudies en voorkomt dat het in de kamers te warm wordt. De ramen zijn omgeven door een raster van aluminium vinnen, die niet alleen een esthetische functie hebben maar ook werken als zonwering. De kamers liggen in een u-vorm rond een groen binnenhof, dat door een groot glazen geluidsscherm wordt afgesloten van de drukke Europaboulevard.


« Terug