MOUT

In een paar maanden is de voormalige Euro-bioscoop - in 1912 gebouwd als luxe autosalon - omgetoverd… | »

Strijp S Blok 63

In het creatieve hart van Eindhoven zijn in 2017 aan de Philitelaan drie nieuwe woonblokken met… | »

Vechthaven

Op een prachtig gebied aan de Vecht tussen Maarssen en Oud-Zuilen zijn meerdere riante woningen… | »

Jan Bommerhuis

Het voormalige Jan Bommerhuis aan de Wibautstraat in Amsterdam werd jarenlang gehuurd door de… | »

Van Spaendonckhuis

Mede op basis van een ruime hoeveelheid ervaring in het moderniseren van bestaande bouw verkreeg… | »

NOW

Op Park 20|20 verrijst het eerste multi-tenant gebouw: NOW. Het moderne, transparante en duurzame… | »

New Atrium, Amsterdam

*) is projectbeheerder

Opdrachtgever G&S Vastgoed BV
Architect MVSA Architecten
Opleverdatum Maart 2018
Provincie Noord-Holland


Projectcategorie

Thema's

Projectomschrijving

Decennialang heeft het Atrium onderdak geboden aan tal van (inter)nationaal gerenommeerde bedrijven. Het Atrium was een van de eerste gebouwen aan de Zuidas en het is altijd bijzonder populair gebleven vanwege zijn unieke transparantie, die met name tot uiting komt in de grote open ruimte (het “atrium”) waar zonlicht onbelemmerd naar binnen kan stromen, en in de vloeroppervlakken die soms wel 4500 m² per ruimte bedragen. 

 

Vanwege toekomstige ontwikkelingen in Zuidas was het nodig de bestaande parkeergarage van het Atrium te verwijderen. De eigenaar van het Atrium heeft daarom rondom het bestaande gebouw een nieuwe parkeergarage gerealiseerd ter vervanging van de huidige garage. Dit is ook de aanleiding geweest om het bestaande kantoorgebouw te renoveren en uit te breiden met twee torens.

 

Gezien de locatie (aanvoer van materialen) en de bouwsnelheid is er gekozen voor een elementgevel met voorzieningen voor de horizontale belijning. De torens, die door Alkondor Hengelo zijn voorzien van ca. 13.000 m² elementengevel, hebben een totale hoogte van 70 en 50 meter. De elementengevels zijn volledig in de eigen fabriek geprefabriceerd (inclusief beglazing en panelen) en maken van de torens echte blikvangers aan de Zuidas.

 

Het buigwerk voor het ‘New Atrium’ was geen alledaags project. Geïsoleerde façadeprofielen met een breedte van meer dan 200 mm moesten rond gezet worden.  Daarna moesten de gebogen profielen ook netjes onder hoek verzagen worden.  En ten slotte werd BestBend ook gevraagd om voor Alkondor alles op te volgen tot aan de oplevering. 

 


« Terug