Verbouwing woonhuis, Utrecht

VMRG-leden H. Baars BV
*) is projectbeheerder

Opdrachtgever Fam. Nijhuis & van Leussen
Architect Lab-S, Amersfoort
Opleverdatum September 2015
Provincie Utrecht


Projectcategorie

Thema's

Projectomschrijving

Lab-S heeft voor deze grootschalige verbouwing en renovatie in de Zeeheldenbuurt in Utrecht een eigentijds ontwerp gemaakt dat past bij de karakteristieken van de oude woning. De bestaande uitbouw aan de achterzijde is vervangen door een nieuwe uitbouw. De indeling van de nieuwe achtergevel is geënt op die van oude achtergevel, met zijn grote hoeveelheid ramen. Lab-S heeft ervoor gekozen om de stalen draagstructuur van de nieuwe uitbouw in het zicht te houden en de kozijnen van hetzelfde materiaal te maken. Dit resulteert in een stoere uitbouw die tegelijkertijd rank oogt en licht tot diep in het huis laat doordringen.

Op de begane grond is de nieuwe woonkamer aan de achterzijde gepositioneerd. Deze ruimte wordt gescheiden van de eetkamer en de keuken door middel van hoge stalen deuren die niet alleen functioneel zijn, maar tegelijkertijd als eyecatcher van de woonverdieping dienen.

De karakteristieke uitstraling van dit verbouwde woonhuis is mede vormgegeven door het geïsoleerde stalen Janisol Arte systeem in de nieuwe achtergevel en het slanke stalen Art 15 systeem voor de binnen puien.


« Terug