Van der Valk

Het nieuwe hotelcomplex van Van der Valk langs de A12 bestaat uit 150 luxe kamers en 15… | »

Particuliere woning

De uitdaging en het onderscheidend vermogen van dit ontwerp zocht de architect in de bijzondere… | »

Courtyard

In het Atlas ArenA-complex in Amsterdam Zuidoost realiseerde Bouwbedrijf De Vries en Verburg een… | »

Tweede deel OV Terminal

Ruim vijftien jaar na de eerste plannen voor de vernieuwing van Station Utrecht Centraal, opende op… | »

MOUT

In een paar maanden is de voormalige Euro-bioscoop - in 1912 gebouwd als luxe autosalon - omgetoverd… | »

Courtyard

In het Atlas ArenA-complex in Amsterdam Zuidoost realiseerde Bouwbedrijf De Vries en Verburg een… | »

A'DAM Toren

De A’DAM Toren aan het IJ in Amsterdam, ook wel bekend als de voormalig Shell toren, is in opdracht… | »

Motel One

Motel One, gelegen op een fraaie locatie recht tegenover de hoofdingang van de RAI te Amsterdam is… | »

Van der Valk

Het nieuwe hotelcomplex van Van der Valk langs de A12 bestaat uit 150 luxe kamers en 15… | »

MFA de Heerd

In één jaar tijd is in Heerde Oost een nieuwe multifunctionele accommodatie (MFA) gebouwd. Het… | »

«« Terug

AGC en Kinestral Technologies kondigen joint ventures aan voor de wereldwijde commercialisering van Halio™ slim getint glas

11-12-17

Tokio, Hayward, Calif., en Taipei – dec. 8, 2017 – AGC Asahi Glass, wereldleider in vlakglas en toonaangevend producent van chemicaliën en high-tech materialen, en Kinestral Technologies, maker van Halio™ slim getint glas, hebben vandaag de oprichting bekendgemaakt van drie joint ventures voor de wereldwijde commercialisering van Halio slim getint glas. Deze nieuwe joint ventures - Halio North America, Halio Internationaal en Halio China – zullen exclusief instaan voor de verkoop, marketing en de dienstverlening van Halio voor commerciële gebouwen en woningen. Halio China omvat nog een derde partner: G-Tech Optoelectronics Corp. (GTOC), een dochteronderneming van Foxconn Technology Group. Deze drie partners introduceerden Halio reeds op hun eigen markt en waren dus reeds betrokken sinds de lancering van het product op de BAU-beurs voor architectuur, materialen en systemen, die in januari in München plaatsvond. Reden voor de oprichting van de joint ventures was om tegemoet te komen aan de wereldwijde vraag.


“Door de handen ineen te slaan met AGC krijgen we toegang tot een wereldwijd verkoopnetwerk en ondersteunende infrastructuur en tientallen jaren aan deskundigheid op het gebied van de toepassing van glas in gevels. GTOC versterkt onze expertise op het vlak van productie en via GTOC krijgen wij toegang tot China, een van de snelst groeiende markten voor slim getint glas,” aldus S.B. Cha, ceo van Kinestral. 
 
Halio-technologie zorgt ervoor dat glas van tint verandert om zo fel zonlicht of ongewenste zonnewarmte buiten te houden. Deze verandering kan automatisch of handmatig gebeuren. Halio ziet eruit als normaal helder glas, tot het omschakelt naar een donkere tint. In minder dan 3 minuten wordt de donkerste tint bereikt. Halio zorgt voor optimaal leef- en werkcomfort in slimme huizen en gebouwen en behaalt daarbij een maximale energie-efficiëntie. “We zijn ervan overtuigd dat de Halio-technologie op het punt staat om de glasindustrie te veranderen,” aldus Jean-François Heris, Senior Executive Officer van AGC en President van de Building and Industrial Glass Company van AGC. “Natuurlijk licht is een van de belangrijkste vereisten bij het ontwerp van kantoorgebouwen. Maar helaas zorgt traditioneel glas ervoor dat jaloezieën, rolgordijnen, luifels en bouwkundige elementen nodig zijn om hitte en schittering buiten te houden. Halio biedt mensen het beste van buiten binnen, en voldoet tegelijk aan de steeds strengere energie-eisen.”
 
Jim Arnold, voormalig Senior Vice President Sales bij Control4 en DIRECTV, wordt directeur van Halio North America. Alain Jardinet, senior manager van AGC Glass Europe, zal leiding geven aan Halio International, dat alle markten buiten Noord-Amerika en China zal bedienen. Aan het hoofd van Halio China komt Alex Jiang te staan, een bestuurder van GTOC.