Vechthaven

Op een prachtig gebied aan de Vecht tussen Maarssen en Oud-Zuilen zijn meerdere riante woningen… | »

Jan Bommerhuis

Het voormalige Jan Bommerhuis aan de Wibautstraat in Amsterdam werd jarenlang gehuurd door de… | »

Strijp S Blok 63

In het creatieve hart van Eindhoven zijn in 2017 aan de Philitelaan drie nieuwe woonblokken met… | »

Van Spaendonckhuis

Mede op basis van een ruime hoeveelheid ervaring in het moderniseren van bestaande bouw verkreeg… | »

NOW

Op Park 20|20 verrijst het eerste multi-tenant gebouw: NOW. Het moderne, transparante en duurzame… | »

MOUT

In een paar maanden is de voormalige Euro-bioscoop - in 1912 gebouwd als luxe autosalon - omgetoverd… | »

«« Terug

AGC Flat Glass Italia : officiële inhuldiging van de nieuwe floatlijn in Cuneo

17-11-17

Op 3 november 2017 huldigde AGC Flat Glass Italia officieel haar nieuwe floatlijn in Cuneo in, na de koude herstelling van drie maanden. Dankzij de investering van ongeveer 25 miljoen euro is de nieuwe float nu uitgerust met geavanceerde technologieën die de productiviteit van de vestiging zullen verhogen, haar milieu-impact verkleinen en het bestaande productgamma optimaliseren. De openingsplechtigheid werd bijgewoond door de President en CEO van de AGC Group, Takuya Shimamura, door de Regional President - Building & Industrial Glass Europe, Philippe Bastien, en door vertegenwoordigers van de lokale autoriteiten en de pers.

 

Een gemoderniseerde en ‘groenere’ vestiging
Voor de renovatie in Cuneo deze zomer werden de meest innovatieve ontwerptechnieken gehanteerd. De geoptimaliseerde floatlijn zal de capaciteit van de vestiging fors optrekken en het energieverbruik met 25% doen slinken. Dit zal uiteraard een positief effect hebben op haar prestatie en op de kwaliteit van haar producten. Een lager energieverbruik betekent ook heel wat minder uitstoot in de atmosfeer, namelijk 50% minder CO (koolstofmonoxide), 14% minder CO2 (koolstofdioxide) en 30% minder NOx (stikstofoxide).


Verbeterde productgamma’s
De vestiging van Cuneo fabriceert een hele waaier producten in verschillende diktes, van 3 tot 25 millimeter. Naast blank float produceert de vestiging ook het vernieuwde gamma Planibel Linea Azzurra, floatglas dat enkel in deze fabriek wordt gemaakt. Dit exclusief glas heeft een zacht blauwige tint, is beschikbaar in diktes van 8 tot 25 mm en bevat geen nikkel en geen inclusies, wat het tot een uniek product maakt, dat vlot te versnijden en te verwerken is. Daarom is het bijzonder geschikt voor grote glasoppervlakken en de meest verfijnde meubelcreaties.
Buiten deze floatproducten fabriceert de vestiging op haar vier hoogtechnologische veredelingslijnen nu ook zonwerende beglazing met SMART coatings en Planibel Clearsight, het antireflecterend glas van AGC.


Herstelde concurrentiekracht
“AGC Flat Glass Italia en haar vestiging in Cuneo behoren tot de top van de Groep, die ik vereerd ben te mogen leiden. Ik ben blij dat ik er vandaag bij kan zijn om te vieren dat het Italiaanse management deze belangrijke doelstelling haalde. Deze operatie zal onze concurrentiekracht op de markt verhogen. ons leiderschap ondersteunen met goed presterende producten en bijdragen tot een duurzame toekomst”, zegt Takuya Shimamura, President en CEO van de AGC Group.
“Deze renovatie leidde tot meer capaciteit, een ruimer gamma, hogere energie-efficiëntie en betere milieuprestaties, maar betekent ook een heuse hergeboorte voor de oven van Cuneo. Dat houdt voor de hele vestiging een belangrijke herstelde concurrentiekracht in, op de weg naar duurzaamheid op lange termijn”,  voegt Philippe Bastien toe, Regional President - Building & Industrial Glass Europe.