Vechthaven

Op een prachtig gebied aan de Vecht tussen Maarssen en Oud-Zuilen zijn meerdere riante woningen… | »

Van Spaendonckhuis

Mede op basis van een ruime hoeveelheid ervaring in het moderniseren van bestaande bouw verkreeg… | »

Jan Bommerhuis

Het voormalige Jan Bommerhuis aan de Wibautstraat in Amsterdam werd jarenlang gehuurd door de… | »

Strijp S Blok 63

In het creatieve hart van Eindhoven zijn in 2017 aan de Philitelaan drie nieuwe woonblokken met… | »

MOUT

In een paar maanden is de voormalige Euro-bioscoop - in 1912 gebouwd als luxe autosalon - omgetoverd… | »

NOW

Op Park 20|20 verrijst het eerste multi-tenant gebouw: NOW. Het moderne, transparante en duurzame… | »

«« Terug

Alkondor Hengelo branchewinnaar bij De Succesfactor

01-07-15

De onderneming Alkondor Hengelo is door de Nominatiecommissie van de Nationale Business Succes Award uitgeroepen tot branchewinnaar in de Gevelconstructiebranche. Met een zeer sterke positionering heeft Alkondor Hengelo zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een toonaangevende onderneming.

Alkondor Hengelo ontwikkelt, produceert en monteert allerhande soorten gevels. Het bedrijf kenmerkt zich door de uitstekende kwaliteit van de geboden producten en haar vakkundigheid en adviesvaardigheid. Hierdoor staat de klanttevredenheid onveranderd op een hoog niveau. De Nominatiecommissie ziet in Alkondor Hengelo een vooruitstrevende onderneming die naar verwachting in de toekomst nog veel successen kan behalen binnen de binnenlandse en buitenlandse markt en is van mening dat zij met recht genomineerd is voor de Nationale Business Succes Award.

Opmerkelijk onderscheidend vermogen
Tot een van de leidende gevelconstructeurs van Nederland is Alkondor Hengelo in korte tijd uitgegroeid. Doordat zij met totaalconcepten werkt, waarbij zij de gehele gevel levert, die aan alle moderne vereisten voldoet (isolerend, duurzaam, weinig onderhoud en bovenal…mooi!) onderscheidt zij zich. Het bedrijf is zo al betrokken geweest bij tal van gerenommeerde projecten, zoals de voetbalstadions van FC Twente en Heracles, alsmede kantoorpanden voor bedrijven als Grolsch, SNS Reaal, Achmea, Heerema en de nieuwe ziekenhuizen van Isala in Zwolle en het MST in Enschede. Ook in de renovatieprojecten is Alkondor Hengelo zeer actief, momenteel wordt het oude Shell kantoor aan het IJ in Amsterdam getransformeerd tot de nieuwe A’DAM toren. Innovatie staat hoog in het vaandel, zo is men continu bezig om bestaande producten te verbeteren of nieuwe producten te ontwikkelen (heeft daar zelfs een aparte werkgroep voor), die sterk zijn afgestemd op de wensen van de opdrachtgever. De twinvliesgevel en de reactieve gevel zijn hier enkele voorbeelden van. Ook loopt Alkondor Hengelo voorop met het (samen)werken via BIM, een 3-dimensionaal systeem waarmee architect, aannemer, constructeur, installateur integraal en eenvoudig kunnen samenwerken.

Positie in de markt
Het bedrijf is opgericht in 1990 en heeft zich gevestigd in Hengelo. Momenteel werkt het bedrijf met ca. 110 medewerkers. De afgelopen jaren laat het bedrijf ondanks de economische recessie een duidelijke groei zien, wat aantoont dat het zich op een uitstekende manier ontwikkelt. De uitstekende reputatie van het bedrijf in de branche is wat opvalt bij de Nominatiecommissie. Door met haar vooruitstrevende instelling uitstekend te anticiperen op de laatste nieuwe trends en ontwikkelingen in een markt die continu in beweging is, weet Alkondor Hengelo haar concurrenten vaak een slag voor te zijn.

Over de Nationale Business Succes Award
De Nationale Business Succes Award nomineert sinds 2011 jaarlijks de beste bedrijven van Nederland in specifieke branches op basis van strenge selectiecriteria. Elk jaar worden Succes Awards toegekend aan genomineerde ondernemingen, die volgens de onafhankelijke vakjury excellente resultaten hebben bereikt en daarmee een lichtend voorbeeld zijn van succesvol ondernemen. De Nationale Business Succes Award is de eerste en de enige jaarlijkse ondernemersprijs van Nederland, toegankelijk voor alle kerngezonde ondernemingen.

De missie van de Nationale Business Succes Award is tweeledig: het delen van actuele innovaties en kennis over de succesfactoren van ondernemingen in Nederland via (crossmediale) aandacht, als ook het versterken van het succes, de merkbekendheid en de company pride van de genomineerde ondernemingen via een open ondernemersprijs en het platform van de nationale Business Succes Award.

De huidige editie van Nationale Business Succes Award, (2015) inclusief het aanverwante tv-programma De Succesfactor, is gestart in februari en wekelijks te volgen op RTL 7, zondag 12:55 uur tot einde 2015. De conceptgerechtigde van de Nationale TV Succes Award is TV Media Partners.