Jan Bommerhuis

Het voormalige Jan Bommerhuis aan de Wibautstraat in Amsterdam werd jarenlang gehuurd door de… | »

MOUT

In een paar maanden is de voormalige Euro-bioscoop - in 1912 gebouwd als luxe autosalon - omgetoverd… | »

Strijp S Blok 63

In het creatieve hart van Eindhoven zijn in 2017 aan de Philitelaan drie nieuwe woonblokken met… | »

Vechthaven

Op een prachtig gebied aan de Vecht tussen Maarssen en Oud-Zuilen zijn meerdere riante woningen… | »

Van Spaendonckhuis

Mede op basis van een ruime hoeveelheid ervaring in het moderniseren van bestaande bouw verkreeg… | »

NOW

Op Park 20|20 verrijst het eerste multi-tenant gebouw: NOW. Het moderne, transparante en duurzame… | »

«« Terug

Betuwestroom en Hermeta gaan duurzaam samenwerken

18-12-18

Hermeta en Betuwestroom hebben een contract afgerond zodat Hermeta vanaf 1 januari 2019 100% groene stroom gaat betrekken uit de Betuwe. Beide bedrijven hebben duurzaamheid en regionale betrokkenheid hoog in het vaandel. Deze samenwerking was daarmee voor beide bedrijven een logische stap.

Hermeta duurzame producent
Hermeta in Asperen, fabrikant van onder andere aluminium producten, staat voor toonaangevend, innovatief en duurzaam. Bij het realiseren van een hoogwaardige productie neemt Hermeta ook haar verantwoordelijkheden in de zorg voor het milieu. Een lange levensduur, materiaalkeuze en de recyclebaarheid van de producten spelen daarom al in de ontwerpfase een prominente rol.

Daar hoort natuurlijk ook duurzaam geproduceerde stroom bij en het vergroten van de duurzame impact op de directe omgeving. Hermeta heeft daarom als eerste industriële producent een contract gesloten voor de jaarlijkse levering van circa 1 miljoen KWh met en door Betuwestroom.

Betuwestroom duurzame energie uit regio Rivierenland
Betuwestroom, handelsnaam van Energie Dienstenbedrijf Rivierenland, ontwikkelt op coöperatieve wijze duurzame opwek in regio Rivierenland en is betrokken bij de realisatie van twee burgerwindparken in Geldermalsen.

Lokale samenwerking
Hermeta werkte al samen met Betuwestroom op het gebied van energiebesparing en zonnepanelen en is ambassadeur van het stimuleringstraject van de gemeente West-Betuwe richting bedrijfsleven om actiever te worden met energiebesparing.

Marcel van der Sluijs, directeur van Hermeta: “Wij zijn enorm blij met deze lokale samenwerking. Hermeta is een internationaal werkend bedrijf en streeft naar een zo klein mogelijke globale ‘footprint’ en het is het mooiste als je dat ook lokaal kunt realiseren. De samenwerking met Betuwestroom past goed in ons omgevingsbeleid, in onze duurzame doelstellingen en zal ook tot kostenbesparingen leiden. De combinatie van energiebesparing en duurzame opwek is ideaal”. De windparken in Geldermalsen zullen eind 2019 operationeel worden. Tot die tijd komt de stroom van Betuwestroom uit windpark Nijmegen-Betuwe en enkele zonneparken rond Nijmegen. De distributie van de stroom wordt verzorgd door De Groene Stroomfabriek in Nijmegen die alle zakelijke stroom voor Betuwestroom verzorgt.

Gerlach Velthoven van Betuwestroom: ”Met Hermeta hebben we de eerste 1% opbrengst van onze windparken verkocht. Het is geweldig mooi dat we dat kunnen doen aan een bedrijf dat duurzaamheid hoog in het vaandel heeft. Bij Hermeta kunnen we laten zien dat een lokale coöperatieve aanpak echt meerwaarde heeft en aansluit bij de lokale behoefte.”