NOW

Op Park 20|20 verrijst het eerste multi-tenant gebouw: NOW. Het moderne, transparante en duurzame… | »

MOUT

In een paar maanden is de voormalige Euro-bioscoop - in 1912 gebouwd als luxe autosalon - omgetoverd… | »

Jan Bommerhuis

Het voormalige Jan Bommerhuis aan de Wibautstraat in Amsterdam werd jarenlang gehuurd door de… | »

Van Spaendonckhuis

Mede op basis van een ruime hoeveelheid ervaring in het moderniseren van bestaande bouw verkreeg… | »

Vechthaven

Op een prachtig gebied aan de Vecht tussen Maarssen en Oud-Zuilen zijn meerdere riante woningen… | »

Strijp S Blok 63

In het creatieve hart van Eindhoven zijn in 2017 aan de Philitelaan drie nieuwe woonblokken met… | »

«« Terug

Borstbeeld Roelof Roo

11-06-14

In verband met het 60-jarig jubileum van Rollecate werd de oprichter van Rollecate, Roelof Roo, door zijn zonen en tevens de huidige eigenaren van de Rollecate Groep, Johan en Diederik Roo, naar Rollecate ‘gelokt’. Johan en Diederik Roo wilden hun vader in het zonnetje zetten aangezien hij als enige van de oorspronkelijk drie oprichters is overgebleven en nu dus 60 jaar aan het bedrijf verbonden is. 

Het initiatief om Rollecate te starten in 1954 is voor velen van belang gebleken, niet alleen voor de medewerkers, leveranciers en de gemeente Staphorst, ook voor Johan en Diederik Roo. Eind 1988 verwierf Roelof Roo 100% van de aandelen van het bedrijf. Dit met medewerking van Johan Roo, toen al enige jaren werkzaam in het bedrijf. Op 1 januari 1990 droeg Roelof Roo zijn aandelen over aan Johan en Diederik. Vervolgens trad Roelof Roo in 1994 terug als algemeen directeur en is tot op heden verbonden aan de Rollecate Groep als commissaris en adviseur. 

Johan en Diederik Roo hebben de stijgende lijn doorgezet en de Rollecate Groep gemaakt tot wat het nu is. Bij de familie Roo is Rollecate en de Rollecate Groep altijd een familiebedrijf geweest, het bedrijf stond en staat thuis ook altijd centraal. 

Als dank voor het initiatief, de visie, de steun en het advies in de afgelopen 60 jaar hebben Johan en Diederik Roo hun vader Roelof Roo een borstbeeld aangeboden. Op de foto zijn Johan, Diederik en Roelof Roo evenals het borstbeeld te zien. “Het borstbeeld krijgt een mooi plekje in de entree van ons hoofdkantoor”, aldus Diederik Roo.