NOW

Op Park 20|20 verrijst het eerste multi-tenant gebouw: NOW. Het moderne, transparante en duurzame… | »

Vechthaven

Op een prachtig gebied aan de Vecht tussen Maarssen en Oud-Zuilen zijn meerdere riante woningen… | »

Van Spaendonckhuis

Mede op basis van een ruime hoeveelheid ervaring in het moderniseren van bestaande bouw verkreeg… | »

Strijp S Blok 63

In het creatieve hart van Eindhoven zijn in 2017 aan de Philitelaan drie nieuwe woonblokken met… | »

MOUT

In een paar maanden is de voormalige Euro-bioscoop - in 1912 gebouwd als luxe autosalon - omgetoverd… | »

Jan Bommerhuis

Het voormalige Jan Bommerhuis aan de Wibautstraat in Amsterdam werd jarenlang gehuurd door de… | »

«« Terug

Bouwberaad behaalt het eerste certificaat voor funderingsherstel

02-12-14

Op 20 november jl. ontving Bouwberaad van IKOB-BKB het eerste certificaat voor het herstellen van bestaande funderingen. Met dit certificaat kan Bouwberaad zijn opdrachtgevers overtuigen van zijn kwaliteit.

Met de nieuwe certificatieregeling wordt de kwaliteit van de advies- en herstelwerkzaamheden aan funderingen geborgd. Hiermee is de opdrachtgever zeker van een goede uitvoering van de werkzaamheden en van een probleemloze oplevering. De verschillende BRL-delen zijn van toepassing op het herstel van funderingen, het beoordelen en het geven van advies over de staat van een bestaande fundering, het technisch ontwerpen van funderingsherstel, het begeleiden van eigenaren van gebouwen met funderingsproblemen en het uitvoeren van funderingsherstel. De eisen staan omschreven in de verschillende delen van de Beoordelingsrichtlijn (BRL) 5025, de basis voor certificatie.

Kwaliteitssysteem
Een bedrijf kan zelf kiezen voor welke delen het wenst te certificeren. BRL 5025-00 is altijd van toepassing. In dit deel staan de eisen die gesteld worden aan het kwaliteitssysteem en aan de opleiding en ervaring van de certificaathouder. Ook de externe controle door IKOB-BKB is uitvoerig omschreven. Bouwberaad is gecertificeerd op basis van BRL 5025-04 ‘Uitvoering van funderingsherstel’. In dit specifieke deel zijn de aanvullende eisen die gelden voor de uitvoering van het herstel opgenomen. Dit zijn bijvoorbeeld eisen voor het werkplan, de uitvoering en de oplevering van het werk. De BRL is te downloaden op www.ikobbkb.nl/beoordelingsrichtlijnen.html. Naar verwachting komen op korte termijn ook de delen 01 t/m 04 van BRL 5025 beschikbaar.

Over Bouwberaad
Na ruim 20 jaar als aannemer in de particuliere sector te hebben gewerkt, begon Bouwberaad met het bouwen van een miniheistelling. Door te investeren in unieke persapparatuur, die deels zelf is ontwikkeld en trillingsvrij werkt, herstelt Bouwberaad nu in heel Nederland de funderingen van woningen.

Over IKOB-BKB
IKOB-BKB is een onderdeel van SKG-IKOB Certificatie. SKG-IKOB Certificatie levert het totale certificeringspakket voor de bouw in één efficiënt traject, zowel KOMO-certificering als Bouwen aan MVO, ISO 9001-, VCA- en milieucertificering (ISO 14001).