NOW

Op Park 20|20 verrijst het eerste multi-tenant gebouw: NOW. Het moderne, transparante en duurzame… | »

Van Spaendonckhuis

Mede op basis van een ruime hoeveelheid ervaring in het moderniseren van bestaande bouw verkreeg… | »

Jan Bommerhuis

Het voormalige Jan Bommerhuis aan de Wibautstraat in Amsterdam werd jarenlang gehuurd door de… | »

Strijp S Blok 63

In het creatieve hart van Eindhoven zijn in 2017 aan de Philitelaan drie nieuwe woonblokken met… | »

Vechthaven

Op een prachtig gebied aan de Vecht tussen Maarssen en Oud-Zuilen zijn meerdere riante woningen… | »

MOUT

In een paar maanden is de voormalige Euro-bioscoop - in 1912 gebouwd als luxe autosalon - omgetoverd… | »

«« Terug

Brandwerend ventilatierooster weerstaat tot 90 minuten aan vuurzee

22-07-14

Duco Ventilation & Sun Control introduceert op 18 september in het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) in Arnhem de compleet vernieuwde, brandwerende FireMax ‘ZR’. Tijdens het gratis seminar brandwerendheid, met onder meer een brandproef ter plaatse, gaan twee experts dieper in op het thema brandveiligheid in de Nederlandse regelgeving, de bovenliggende doelen en de consequenties voor ventilatieroosters. 

De FireMax ‘ZR’ kan dankzij doorgedreven doorontwikkeling niet enkel betere waardes voorleggen op het vlak van brandwerendheid, het is zelfs uniek dankzij de brandwerendheid in beide richtingen. Bovendien oogt het rooster dankzij een volledig nieuw design nu nog esthetischer en kan het zowel in compacte kalf (tot 90 minuten brandwerend!), als rechtstreeks op brandwerend glas (tot 30 minuten brandwerend!) geplaatst worden.

Tijdens het gratis seminar brandwerendheid licht een technisch-commercieel adviseur van Duco  de technische eigenschappen van dit rooster verder toe, maar we zetten graag al eens de belangrijkste kenmerken op een rijtje, waarvoor Duco haar hand in het vuur durft te steken:

- Tweezijdig brandwerend
- Brandwerendheidsklasse E(W) 90 bij compacte kalf, E(W)30 bij glasplaatsing
- Esthetisch binnenrooster met minimale glasaftrek,
- Geschikt voor hoogbouw (tot 40 m hoogte),

Twee experts wakkeren het vuur nog wat verder aan en gaan dieper in op het bredere thema.  Luuk van Dijk, sales engineer bij Vetrotech Saint-Gobain Benelux, raakt onder meer het onderwerp brandveiligheid bij renovatie aan en bespreekt de technische richtlijnen waar het kozijn aan moet voldoen. Tijdens een brandproef gaat de FireMax ‘ZR’ letterlijk voor u door het vuur.

Brandveiligheidsspecialist Ir. Ruud van Herpen, technisch directeur/senior adviseur bij Nieman Raadgevende Ingenieurs & lector brandveiligheid in de bouw aan de TU Delft, geeft enkele belangrijke aandachtspunten mee bij de toepassing van brandwerende ventilatieroosters. 

Praktische informatie: het seminar vindt plaats op donderdag 18 september, van 9 uur tot 12.30 uur in het IFV in Arnhem, gevolgd door een afsluitende broodjeslunch. Deelname is gratis, maar de plaatsen zijn beperkt. Snel zijn is dus de boodschap! Uitgebreid programma + inschrijven viawww.duco.eu/firemax