Jan Bommerhuis

Het voormalige Jan Bommerhuis aan de Wibautstraat in Amsterdam werd jarenlang gehuurd door de… | »

Van Spaendonckhuis

Mede op basis van een ruime hoeveelheid ervaring in het moderniseren van bestaande bouw verkreeg… | »

MOUT

In een paar maanden is de voormalige Euro-bioscoop - in 1912 gebouwd als luxe autosalon - omgetoverd… | »

Vechthaven

Op een prachtig gebied aan de Vecht tussen Maarssen en Oud-Zuilen zijn meerdere riante woningen… | »

Strijp S Blok 63

In het creatieve hart van Eindhoven zijn in 2017 aan de Philitelaan drie nieuwe woonblokken met… | »

NOW

Op Park 20|20 verrijst het eerste multi-tenant gebouw: NOW. Het moderne, transparante en duurzame… | »

«« Terug

BuildingLabel.com meldt het eerste energielabel af voor nieuwe utiliteitsgebouwen

10-09-14

Op 19 augustus jl. ontving BuildingLabel.com het eerste SKW-certificaat voor nieuwe utiliteitsgebouwen. Al op dezelfde dag gaf BuildingLabel.com het allereerste energielabel voor nieuwe utiliteitsgebouwen af in Nederland. 

Het gaat hier om een NL-EPBD (Energy Performance of Buildings Directive) certificaat op basis van BRL 9500 deel 06 “Energielabel - methode nieuwe utiliteitsgebouwen”. De Europese richtlijn energieprestatie van gebouwen (EPBD) heeft tot doel het stimuleren van een verbeterde energieprestatie voor gebouwen in de Europese Unie.  

Sinds juli 2014 is het voor nieuw opgeleverde utiliteitsgebouwen verplicht om een energielabel te hebben. Het label is voor de opdrachtgever de bevestiging dat het gebouw echt voldoet aan de energieberekeningen die vooraf zijn gemaakt. Certificatie is nodig om energielabels af te mogen geven. SKW Certificatie heeft BuildingLabel.com  beoordeeld op de eisen uit de BRL 9500-06 waarmee is aangetoond dat de vereiste bekwaamheid aanwezig is.

BuildingLabel.com was door SKW Certificatie al gecertificeerd voor de andere delen van de BRL 9500-serie en faciliteert een landelijk netwerk van energie prestatie adviseurs (EPA) voor woningen en utiliteitsbouw met certificering, kwaliteitsbewaking, trainingen en bouwfysische meettechnieken. Ruim 300 keurders hebben zich aangesloten bij BuildingLabel.com.

SKW Certificatie is door de Raad voor Accreditatie geaccrediteerd om  NL-EPBD certificaten af te geven voor de BRL 9500-serie. SKW Certificatie is onderdeel van SKG-IKOB Certificatie.