NOW

Op Park 20|20 verrijst het eerste multi-tenant gebouw: NOW. Het moderne, transparante en duurzame… | »

Vechthaven

Op een prachtig gebied aan de Vecht tussen Maarssen en Oud-Zuilen zijn meerdere riante woningen… | »

Van Spaendonckhuis

Mede op basis van een ruime hoeveelheid ervaring in het moderniseren van bestaande bouw verkreeg… | »

Jan Bommerhuis

Het voormalige Jan Bommerhuis aan de Wibautstraat in Amsterdam werd jarenlang gehuurd door de… | »

Strijp S Blok 63

In het creatieve hart van Eindhoven zijn in 2017 aan de Philitelaan drie nieuwe woonblokken met… | »

MOUT

In een paar maanden is de voormalige Euro-bioscoop - in 1912 gebouwd als luxe autosalon - omgetoverd… | »

«« Terug

Duco krijgt prestigieus Europees kwaliteitslabel toegekend

30-06-15

Duco Ventilation & Sun Control uit Veurne mocht in juni officieel het Europees erkend Qualicoat-kwaliteitslabel in ontvangst nemen. Met dit toonaangevende label certificeert Qualicoat Duco’s proces- en productkwaliteit van poedercoating op aluminium profielen en componenten. Zo kan de ventilatie- en zonweringspecialist voortaan als één van de weinige bedrijven uit de bouwsector zwart op wit aantonen dat er gepoederlakt wordt volgens de Europese normen.

“Qualicoat is een onafhankelijke instantie uit Zürich die zich richt op het bereiken van kwalitatieve coating op aluminium met toepassing in de bouwsector. De Qualicoat-kwaliteitsspecificaties zijn een reeks van minimumeisen waaraan de bedrijfsinstallatie, de voorbehandeling, de verfsystemen en de gelakte producten moeten voldoen”, opent Hendrik Dejonghe, marketing manager bij Duco. “Tijdens een onaangekondigde controle werd niet alleen de kwaliteit van het proces, maar ook die van de producten volgens zeer strikte eisen getest door een keuringsinstantie onder toezicht van Qualicoat. Voor alle testen waren de resultaten erg succesvol.”

Hoge kwaliteitsstandaard
De uitgebreide voorschriften en testen die Qualicoat hanteert, geeft Duco’s klanten de zekerheid dat zij een product aankopen dat aan een hoge kwaliteitsstandaard voldoet. Zelfs in agressieve atmosferische omstandigheden die in kust- en industriegebieden voorkomen, kunnen Duco’s producten toegepast worden. “Deze omstandigheden doen opdrachtgevers veelal twijfelen over de toepassing van gelakt aluminium in de architectuur”, verduidelijkt Hendrik Dejonghe. “Daarom kunnen ze bij Duco voortaan als optie kiezen om te coaten volgens de normen vermeld in de ‘Seaside Class’. Deze nieuwe klasse die door Qualicoat werd ingevoerd, biedt een sterkere weerstand tegen corrosie en is specifiek voor agressieve omstandigheden.”
“We zijn bijzonder fier op dit Qualicoat-kwaliteitslabel dat de hoge proces- en productkwaliteit van poedercoating op aluminium erkent. Het aantal leveranciers dat een dergelijk label kan voorleggen, is immers erg beperkt. Dit label versterkt niet alleen het vertrouwen in de prestaties van de door Duco aangeboden natuurlijke ventilatie- en zonweringsystemen op de nationale en internationale markten, maar het bevestigt eveneens het vooruitstrevende karakter van de onderneming,” besluit Dejonghe.