MOUT

In een paar maanden is de voormalige Euro-bioscoop - in 1912 gebouwd als luxe autosalon - omgetoverd… | »

Jan Bommerhuis

Het voormalige Jan Bommerhuis aan de Wibautstraat in Amsterdam werd jarenlang gehuurd door de… | »

NOW

Op Park 20|20 verrijst het eerste multi-tenant gebouw: NOW. Het moderne, transparante en duurzame… | »

Van Spaendonckhuis

Mede op basis van een ruime hoeveelheid ervaring in het moderniseren van bestaande bouw verkreeg… | »

Strijp S Blok 63

In het creatieve hart van Eindhoven zijn in 2017 aan de Philitelaan drie nieuwe woonblokken met… | »

Vechthaven

Op een prachtig gebied aan de Vecht tussen Maarssen en Oud-Zuilen zijn meerdere riante woningen… | »

«« Terug

Duco plaatst techniek in functie van de mens tijdens VSK 2016

17-12-15

Op 2 februari 2016 is het zover: de vierdaagse beurs VSK, die traditiegetrouw om de twee jaar in de Jaarbeurs (Utrecht) plaatsvindt, is dan opnieuw hét Mekka voor de gehele installatiebranche. Belangrijke thema’s zijn gezondheid en energiezuinigheid, maar ook aan systeemoplossingen zal er de nodige aandacht worden besteed. Ventilatiespecialist Duco (hal 8, stand C.072) speelt hier met zijn laatste ontwikkelingen sterk op in en laat deze aan de bezoeker op een ongedwongen manier zien, voelen en ontdekken.

 

VSK, uitgegroeid tot een waar begrip in de installatiewereld, hebben talrijke installateurs beslist al langer in hun agenda genoteerd. Deze vakbeurs biedt de bezoeker immers een boeiende mix van toonaangevende fabrikanten, inspirerende producten en prikkelende innovaties. Ook op de stand van Duco zal er tijdens de komende editie weer heel wat te bezichtigen zijn.

 

De stilste én slimste afvoerbox van Europa
De DucoBox is een compacte en energiezuinige afvoerventilator die in twee varianten beschikbaar is: dankzij een minimaal geluidsvermogen van 57,5 dB(A) bij aanzuig en 46,5 dB(A) bij afstraling van de kast staat de DucoBox Silent synoniem voor de stilste box van Europa. Bij de DucoBox Focus zorgen de geïntegreerde regelkleppen, op basis van CO2- en vochtsturing, voor een slimme afvoer, enkel waar en wanneer dat nodig is. In een interactieve workshop kunnen bezoekers zelf kennismaken met de vele voordelen die de stilste én slimste afvoerbox van Europa bieden.

 

Intelligente regelklep voor collectief wonen en utiliteit
Met de Intelli Air Valve beschikt Duco voortaan over een regelklep voor toepassing in collectieve woningen en studentenwoningen. In combinatie met een drukgestuurde dakventilator garandeert deze intelligente klep een efficiënte afvoer van vervuilde en/of vochtige lucht per zone binnen het gehele gebouw. Dit maakt het gebruik van een zonaal geregelde mechanische afvoerventilator evenwel overbodig. Elke Intelli Air Valve functioneert bovendien volledig op zichzelf, maar kan desgewenst ook dankzij een optionele Bedieningsschakelaar of sensoren aangestuurd worden.

 

Basisventilatie én ventilatieve koeling in één
Onder de noemer van ‘Ventilative Cooling’ ontwikkelde Duco een intelligent systeem dat zowel in de woning- als in de utiliteitsbouw kan aangewend worden. Deze totaaloplossing combineert basisventilatie én ventilatieve (nacht- en zomer)koeling op natuurlijke wijze door middel van een automatische aansturing vanuit de DucoBox Focus. Als de basisventilatie ontoereikend blijkt te zijn, bepaalt de geïntegreerde aansturing automatisch via temperatuur-, tijd- en CO2-metingen op welk moment de nachtkoeling zal moeten plaatsvinden.