Jan Bommerhuis

Het voormalige Jan Bommerhuis aan de Wibautstraat in Amsterdam werd jarenlang gehuurd door de… | »

Van Spaendonckhuis

Mede op basis van een ruime hoeveelheid ervaring in het moderniseren van bestaande bouw verkreeg… | »

Vechthaven

Op een prachtig gebied aan de Vecht tussen Maarssen en Oud-Zuilen zijn meerdere riante woningen… | »

MOUT

In een paar maanden is de voormalige Euro-bioscoop - in 1912 gebouwd als luxe autosalon - omgetoverd… | »

Strijp S Blok 63

In het creatieve hart van Eindhoven zijn in 2017 aan de Philitelaan drie nieuwe woonblokken met… | »

NOW

Op Park 20|20 verrijst het eerste multi-tenant gebouw: NOW. Het moderne, transparante en duurzame… | »

«« Terug

Duco toont nieuwe functionele én esthetische geveloplossingen tijdens Gevel 2016

03-12-15

De jaarlijkse hoogmis voor Nederlandse architecten en bouwkundigen op het gebied van geveltechniek en- vormgeving komt opnieuw met rasse schreden dichterbij. Tijdens het vakevenement Gevel, dat van 27 t.e.m. 29 januari 2016 in Ahoy Rotterdam zal neerstrijken, plaatst Duco Ventilation & Sun Control in hal 1, stand A.064 zowel zijn glasvervangend ventilatieluik als zijn laatste ontwikkelingen in architecturale zonwering op een voetstuk.

Gevel 2016 in Ahoy Rotterdam is dé vitrine voor innovatie op het gebied van de gebouwschil. Als ventilatie- en zonweringspecialist zal ook Duco uitpakken met heel wat nieuwigheden. Rode draad doorheen deze drie dagen is de DucoGrille NightVent, de DucoSlide QuadraFold, en de DucoSun Cubic Wood.

DucoGrille NightVent: efficiënte afkoeling op een natuurlijke manier
De DucoGrille NightVent is een glasvervangend ventilatieluik (voor glasgoten van 26 t.e.m. 54 mm) dat van buitenaf afgeschermd wordt door een esthetisch raamrooster, al dan niet inbraakwerend. Dankzij het vlakke binnenpaneel kan de DucoGrille NightVent bogen op een strak design. Bovendien is het ventilatieluik in te zetten als hulpmiddel voor natuurlijke ventilatie overdag. Zo zorgt het grote debiet (tot 369 l/s*m²) voor een efficiënte koeling van eender welk gebouw.

DucoSlide BiFold en QuadraFold: nieuwe trend in wereld van architecturale zonwering
Duco ontwikkelde een dynamische vorm van architecturale buitenzonwering. Het gaat om vouwende panelen die het gevelbeeld van elk gebouw accentueren: er is immers een duidelijk esthetisch verschil merkbaar bij open of gesloten stand. Voor een effectieve wering van het zonlicht bestaan de handmatig te bedienen panelen uit vaste aluminium lamellen of een geperforeerde aluminium plaat. Het DucoSlide gamma biedt voortaan de keuze tussen ofwel enkele (BiFold) ofwel dubbele (QuadraFold) vouwpanelen, zodat er steeds een oplossing op maat kan worden aangeboden.

DucoSun Cubic Wood: zonwering met strakke, rechthoekige lamelvorm in hout
Bij de ontwikkeling van de DucoSun Cubic Wood verloor Duco het architecturale en ecologische aspect niet uit het oog. De lamellen bestaan immers uit Western Red Cedar: een lichte, veerkrachtige en duurzame houtsoort die uitstekend bestand is tegen rot en verwering. Dit type zonwering is zowel toepasbaar als vast of beweegbaar systeem, waarbij de esthetische rechthoekige lamellen zowel horizontaal als verticaal geplaatst kunnen worden.

Smaakt het naar meer? Kom en ontdek Duco’s geveloplossingen van dichtbij tijdens Gevel 2016 in hal 1 op stand A.064!
Het vakevenement biedt bezoekers alvast gratis toegang tot de beurs.