Jan Bommerhuis

Het voormalige Jan Bommerhuis aan de Wibautstraat in Amsterdam werd jarenlang gehuurd door de… | »

Van Spaendonckhuis

Mede op basis van een ruime hoeveelheid ervaring in het moderniseren van bestaande bouw verkreeg… | »

MOUT

In een paar maanden is de voormalige Euro-bioscoop - in 1912 gebouwd als luxe autosalon - omgetoverd… | »

Vechthaven

Op een prachtig gebied aan de Vecht tussen Maarssen en Oud-Zuilen zijn meerdere riante woningen… | »

NOW

Op Park 20|20 verrijst het eerste multi-tenant gebouw: NOW. Het moderne, transparante en duurzame… | »

Strijp S Blok 63

In het creatieve hart van Eindhoven zijn in 2017 aan de Philitelaan drie nieuwe woonblokken met… | »

«« Terug

“Duco vierde 25-jarig bestaan met 25 nieuwe jobs”

31-01-17

Als fabrikant van natuurlijke ventilatie- en zonweringsystemen heeft Duco alle redenen om tevreden en trots op 2016 terug te blikken. Wie vorig jaar via de E40 richting Veurne zoefde, kon er dan ook nauwelijks omheen. Ter gelegenheid van het 25-jarige bestaan van het bedrijf werd de zijgevel van de 24 meter hoge toren aangekleed met een heus ‘jubileumpaneel’. Om deze speciale gelegenheid extra kracht bij te zetten, gingen niet minder dan 25 nieuwe werkkrachten afgelopen jaar aan de slag; een koers die Duco ook in 2017 wil aanhouden.

 

Velen hebben 2016 als een bewogen jaar met heel wat donkere wolken ervaren. Toch waren er ook enkele lichtpunten, niet het minst bij Duco dat de balans opmaakt na een bijzonder kalenderjaar. “Nooit eerder in onze bedrijfsgeschiedenis had een getal zo’n grote symbolische betekenis als het voorbije jaar”, poneert Hendrik Dejonghe, marketingmanager bij Duco. “Bij de opstart in 1991 waren we eerder een kleinschalige onderneming met focus op woningventilatie. Vandaag, 25 jaar later, zijn we uitgegroeid tot een toonaangevende fabrikant van ventilatie- en zonweringtoepassingen voor woningen, kantoren, scholen alsook zorginstellingen. En zelfs na het uitblazen van 25 kaarsjes zien we de toekomst graag met open vizier tegemoet.”

 

Gestage groei
De continue uitbouw van het productgamma zorgde voor een gestage groei in de twee business units - ventilatie en zonwering. “Vorig jaar noteerde Duco een omzetstijging van 30% en ook voor 2017 verwacht de directie een verdere groei”, aldus Dejonghe. “Prestaties waar we dus best trots op mogen zijn. Om de groei dit jaar en in de toekomst te waarborgen, richt Duco zich opnieuw op de aanwerving van 25 dynamische bediende- en arbeidersprofielen, naast de 25 nieuwe medewerkers die in 2016 zijn opgestart. Duco is vooral op zoek naar een Export director alsook een R&D director. Maar ook andere profielen zoals R&D ingenieurs en ervaren commerciële binnendienstmedewerkers inzake installatietechnieken komen beslist in aanmerking.”

 

Op de vraag of het Veurnse bedrijf in 2017 nog andere grootse toekomstplannen in petto heeft, kan de marketingmanager zeer kort zijn: “Om tegemoet te komen aan de aanhoudende groei, zal Duco per 1 september een nieuwbouwgedeelte van 12.600 m2 in gebruik nemen. Kortom, er staan Duco de komende jaren nog heel wat positieve veranderingen te wachten.”