NOW

Op Park 20|20 verrijst het eerste multi-tenant gebouw: NOW. Het moderne, transparante en duurzame… | »

Strijp S Blok 63

In het creatieve hart van Eindhoven zijn in 2017 aan de Philitelaan drie nieuwe woonblokken met… | »

MOUT

In een paar maanden is de voormalige Euro-bioscoop - in 1912 gebouwd als luxe autosalon - omgetoverd… | »

Jan Bommerhuis

Het voormalige Jan Bommerhuis aan de Wibautstraat in Amsterdam werd jarenlang gehuurd door de… | »

Vechthaven

Op een prachtig gebied aan de Vecht tussen Maarssen en Oud-Zuilen zijn meerdere riante woningen… | »

Van Spaendonckhuis

Mede op basis van een ruime hoeveelheid ervaring in het moderniseren van bestaande bouw verkreeg… | »

«« Terug

“Duco wil hoge ogen gooien op Polyclose 2018”

10-11-17

In de industrie van de raam-, deur-, zonwering-, gevel- en toegangstechniek volgen de nieuwigheden elkaar steeds sneller op. De sector is erg bedreven in het ontwerpen, uitdenken en vervaardigen van inspirerende vernieuwingen. Ook Duco zal tijdens Polyclose op stand 1438 een actueel en volledig beeld geven van wat beweegt op deze markt en voor welke uitdagingen oplossingen inzake ventilatie en zonwering kunnen worden aangereikt. Marketingmanager Hendrik Dejonghe: “Vooral als antwoord op de steeds grotere geveloppervlaktes in de woning- en utiliteitsbouw doen zich bij Duco spannende ontwikkelingen voor.”


Doorontwikkeling in doek- en architecturale zonwering
“Nog nooit was de gemiddelde temperatuur op aarde zo hoog als in de afgelopen twee jaar”, aldus Dejonghe. “Deze verontrustende trend leidde dan ook tot de doorontwikkeling van onze doek- en architecturale zonweringtoepassingen, want zo merken we nog al te vaak dat gebouwen met grote geveloppervlaktes niet in voldoende mate kunnen bediend worden op vlak van thermisch comfort. De DucoScreen Front 150 is als gemotoriseerd buitenzonweringsysteem al even in ons gamma onzichtbare doekzonwering voorhanden met een onzichtbare plaatsing in de spouw als belangrijkste speerpunt. Daar komt in het voorjaar van 2018 een nieuwe variant in stormvaste FIX-uitvoering met een hoogte- en breedtemaat van zes meter bij.”


Wie eerder een architecturale oplossing verkiest, zal kunnen kennismaken met het DucoSlide-gamma dat verkrijgbaar is in twee kadertypes met houten of aluminium lamellen. Nieuw binnen dit gamma van schuifpanelen is DucoSlide LuxFrame 45/130. “Met esthetische, aluminium schuifpanelen die hoogtes tot 6 m aankunnen, of een reikwijdte tot 2,80 m per paneel, vormt dit type meteen een efficiënte manier om oververhitting in utiliteitsgebouwen, collectieve woongebouwen (duplex) of luxe woningen tegen te gaan”, verklaart Duco’s marketingmanager.


Hoogvliegers in ventilatie
Ook op het gebied van ventilatie komt Duco met een stevig verhaal waarbij de hoofdrol wordt weggekaapt door zijn nagenoeg onzichtbaar te plaatsen Top-roosters. “Zoals de naam doet vermoeden, is dit type een ware hoogvlieger in de bestekken van voorschrijvende instanties dankzij zijn veelzijdigheid”, verklaart Dejonghe. “Duco timmerde de voorbije jaren dan ook in alle stilte aan de prestaties en nieuwe uitvoeringen met elektronische sturing op basis van CO2-metingen, interne voorverwarmingsstrip, buitenkap, of in een akoestische of dummyversie als eindresultaat.”


En dan is er nog de DucoGrille NightVent voor intensieve en energiezuinige (nacht)ventilatie, die voortaan met handbediening kan worden uitgeleverd - een wens vanuit de markt en een aanvulling op het glasvervangende ventilatieluik met volautomatische bediening.