MOUT

In een paar maanden is de voormalige Euro-bioscoop - in 1912 gebouwd als luxe autosalon - omgetoverd… | »

NOW

Op Park 20|20 verrijst het eerste multi-tenant gebouw: NOW. Het moderne, transparante en duurzame… | »

Vechthaven

Op een prachtig gebied aan de Vecht tussen Maarssen en Oud-Zuilen zijn meerdere riante woningen… | »

Jan Bommerhuis

Het voormalige Jan Bommerhuis aan de Wibautstraat in Amsterdam werd jarenlang gehuurd door de… | »

Van Spaendonckhuis

Mede op basis van een ruime hoeveelheid ervaring in het moderniseren van bestaande bouw verkreeg… | »

Strijp S Blok 63

In het creatieve hart van Eindhoven zijn in 2017 aan de Philitelaan drie nieuwe woonblokken met… | »

«« Terug

Duco wint Batibouw Award 2015

12-03-15 Veurns bedrijf beloond voor beste en efficiëntste communicatie tijdens belangrijkste bouwbeurs

Duco Ventilation & Sun Control heeft tijdens de toonaangevende Belgische bouwbeurs Batibouw de Communication Award voor beste en efficiëntste beurscommunicatie gewonnen. Daarmee werd de communicatiecampagne rond de introductie van een nieuw product -DucoBox, de stilste én slimste box in Europa- beloond.

De Communication Award beloont tijdens Batibouw, de grootste en toonaangevende bouwbeurs in België, ieder jaar exposanten die het maximum halen uit hun beursdeelname. Een professionele jury, samengesteld uit professionals uit de communicatie- en beurssector, zet daarmee standhouders met een neus voor marketing en een zesde zintuig voor creatieve communicatie in de kijker.

Stilste en slimste afvoerbox van Europa
Duco kaapte de eerste prijs weg in de categorie ‘beste en efficiëntste beurscommunicatie’. Uit meer dan de 1000 exposanten die Batibouw rijk is, werden drie bedrijven genomineerd omwille van hun uitzonderlijke communicatiecampagne. Naast Duco, behoorden ook Quick Step (Unilin Group) en Alke (Group Dekeyzer) tot de genomineerden.
Uiteindelijk haalde Duco het in de eindspurt van Quick Step, met onder meer boegbeelden als Tom Boonen en Niki Terpstra, en Alke. Het bedrijf werd door de jury uitverkoren voor hun beurscampagne, met als centraal beeld ‘Verse lucht? Het zit in ons systeem!’, rond de introductie van haar nieuwste innovatie: de DucoBox, de stilste én slimste box in Europa! Deze twee afzuigventilatoren kunnen toegepast worden in de vraaggestuurde natuurlijke ventilatiesystemen voor woningbouw: Duco CO₂ System, Duco Comfort System en het DucoTronic System.

Innovatief DucoTronic System
Voor dit laatste systeem kreeg Duco overigens ook het bezoek van Annemie Turtelboom, viceminister-president van de Vlaamse regering en minister van Begroting, Financiën en Energie. Zij bezocht fabrikanten die we dankzij hun innovatieve systemen voorloper mogen noemen op het vlak van Bijna Energie Neutraal (BEN) bouwen. Als enige in Europa biedt Duco met het DucoTronic System immers een innovatief uniek vraaggestuurd ventilatiesysteem aan met CO2-gestuurde toevoerroosters, die automatisch openen en sluiten in functie van de luchtvervuiling  (optioneel met voorverwarming) waardoor het bedrijf reeds vandaag aan de BEN-norm voldoet.

Nieuwe bekroning
Voor Duco is het opnieuw een mooie bekroning. Het bedrijf won in november 2014 immers al de innovatie award op een toonaangevende bouwbeurs in Parijs (MétalExpo/Equip’baie) met de DucoGrille NightVent, een geïsoleerd glasvervangend ventilatieluik dat zorgt voor verse lucht in zowel woning- als utiliteitsbouw. Daarnaast werd Duco eerder al in haar thuisbasis Veurne uitgeroepen tot ‘Trots van Veurne’ en kreeg het de onderscheiding van ‘Ambassadeur van West-Vlaanderen’.