MOUT

In een paar maanden is de voormalige Euro-bioscoop - in 1912 gebouwd als luxe autosalon - omgetoverd… | »

Jan Bommerhuis

Het voormalige Jan Bommerhuis aan de Wibautstraat in Amsterdam werd jarenlang gehuurd door de… | »

Strijp S Blok 63

In het creatieve hart van Eindhoven zijn in 2017 aan de Philitelaan drie nieuwe woonblokken met… | »

NOW

Op Park 20|20 verrijst het eerste multi-tenant gebouw: NOW. Het moderne, transparante en duurzame… | »

Van Spaendonckhuis

Mede op basis van een ruime hoeveelheid ervaring in het moderniseren van bestaande bouw verkreeg… | »

Vechthaven

Op een prachtig gebied aan de Vecht tussen Maarssen en Oud-Zuilen zijn meerdere riante woningen… | »

«« Terug

Eerste ‘Bouwen aan MVO’ certificaten voor tegelzetbedrijven uitgereikt

29-03-16

Op 24 maart jl. reikte SKG-IKOB Certificatie op de vakbeurs Building Holland in Amsterdam de eerste SKG-IKOB ‘Bouwen aan MVO’ certificaten uit aan twee tegelzetbedrijven.  Deze bedrijven, Oostbörg  en Tuijps Tegels, Sanitair en Keukens, zijn hiermee in de tegelbranche de koplopers op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Een bedrijf met dit certificaat onderneemt in de basis maatschappelijk verantwoord. Het certificaat geeft aan op welke thema’s binnen maatschappelijk verantwoord ondernemen het bedrijf extra scoort.

 

SKG-IKOB heeft de erkenningsregeling ‘Bouwen aan MVO’ ontwikkeld voor de bouwsector en toeleverende industrie en geeft laagdrempelig de mogelijkheid voor bedrijven om een invulling aan maatschappelijk verantwoord ondernemen te geven. De erkenningsregeling is een groeimodel. Bedrijven kunnen hun eigen maatschappelijke ambities bepalen. De regeling is opgebouwd uit vijf ontwikkelfasen. In combinatie met de vijf themamodules, Bestuur en management, Mens en werk, Klant, Milieu en Maatschappij, kan een bedrijf zelf kiezen waar de eigen ambities liggen en waar het bedrijf in wil groeien. Fase één is themabreed verplicht. Een bedrijf kiest zelf welke fase het wil bereiken voor elk van de thema’s en welke groeidoelstellingen het wil bereiken. Eerder behaalde erkenningen en certificaten (zoals ISO/Milieu/VCA) van een bedrijf tellen hierbij mee

 

SKG-IKOB werkt samen met brancheorganisaties die op hun beurt de aangesloten bedrijven stimuleren om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. In samenwerking met de betreffende brancheorganisatie wordt de erkenningsregeling ‘Bouwen aan MVO’ op maat gemaakt voor een branche. Er wordt dan rekening gehouden met branche specifieke aspecten en er wordt ook een minimaal kwaliteitsniveau vastgelegd dat van de deelnemers verwacht wordt.