Vechthaven

Op een prachtig gebied aan de Vecht tussen Maarssen en Oud-Zuilen zijn meerdere riante woningen… | »

Strijp S Blok 63

In het creatieve hart van Eindhoven zijn in 2017 aan de Philitelaan drie nieuwe woonblokken met… | »

Jan Bommerhuis

Het voormalige Jan Bommerhuis aan de Wibautstraat in Amsterdam werd jarenlang gehuurd door de… | »

Van Spaendonckhuis

Mede op basis van een ruime hoeveelheid ervaring in het moderniseren van bestaande bouw verkreeg… | »

MOUT

In een paar maanden is de voormalige Euro-bioscoop - in 1912 gebouwd als luxe autosalon - omgetoverd… | »

NOW

Op Park 20|20 verrijst het eerste multi-tenant gebouw: NOW. Het moderne, transparante en duurzame… | »

«« Terug

Eerste certificaat Beton Bewust CSC uitgereikt aan Orcem

13-04-17

Op 12 april jl. ontving Orcem op Building Holland het eerste certificaat voor Beton Bewust CSC dat door SKG-IKOB Certificatie is beoordeeld. Het keurmerk Beton Bewust|CSC garandeert dat een bedrijf bijdraagt aan de duurzame productie van beton.

 

Orcem B.V. ontwikkelt en produceert milieuvriendelijk cement. Het bedrijf maalt gegranuleerd hoogovenslak voor de toepassing in beton of mortel. Keurmerkhouders mogen Beton Bewust|CSC alleen voeren, als zij voldoen aan strenge eisen ten aanzien van betrouwbaarheid, deskundigheid, duurzaamheid en arbeidsveiligheid, wat SKG-IKOB beoordeelt.

 

Betonbewust CSC Certificatie
Betonbewust CSC-certificatie is een nieuwe dienst die SKG-IKOB aanbiedt. Met het Betonbewust CSC-certificaat kunnen bedrijven uit de betonsector aantonen op welk niveau ze actief zijn op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). De Concrete Sustainability Council (CSC) is een initiatief van de cement- en de betonindustrie. CSC heeft een certificatiesysteem ontwikkeld voor het verantwoord inkopen van grondstoffen voor beton. Bij de formulering van de criteria van CSC heeft Beton Bewust als voorbeeld gediend. Dit heeft geresulteerd in het Beton Bewust | CSC schema dat toegesneden is op de Nederlandse markt. Het certificatieproces omvat een aantal stappen. Beton-, cement- en grondstofleveranciers melden zich online aan en uploaden diverse gegevens ter onderbouwing. SKG-IKOB controleert deze als onafhankelijke certificeringsinstelling en geeft een certificaat (op niveau certified/brons, zilver, goud en platina) uit.
SKG-IKOB Certificatie biedt naast deze nieuwe dienst in de cement- en betonindustrie ook certificatie op BRL 1801 (Betonmortel), BRL 9338 (NL-BSB Cementgebonden mortels) en BRL 3201 (Betonreparatie) aan.

 

Over SKG-IKOB Certificatie
SKG-IKOB Certificatie levert het totale certificeringspakket voor de bouw in één efficiënt traject, zowel KOMO-certificering als Bouwen aan MVO, ISO 9001-, VCA- en milieucertificering (ISO 14001). Meer informatie over SKG-IKOB op www.skgikob.nl.