Vechthaven

Op een prachtig gebied aan de Vecht tussen Maarssen en Oud-Zuilen zijn meerdere riante woningen… | »

Strijp S Blok 63

In het creatieve hart van Eindhoven zijn in 2017 aan de Philitelaan drie nieuwe woonblokken met… | »

Jan Bommerhuis

Het voormalige Jan Bommerhuis aan de Wibautstraat in Amsterdam werd jarenlang gehuurd door de… | »

NOW

Op Park 20|20 verrijst het eerste multi-tenant gebouw: NOW. Het moderne, transparante en duurzame… | »

Van Spaendonckhuis

Mede op basis van een ruime hoeveelheid ervaring in het moderniseren van bestaande bouw verkreeg… | »

MOUT

In een paar maanden is de voormalige Euro-bioscoop - in 1912 gebouwd als luxe autosalon - omgetoverd… | »

«« Terug

Eerste KOMO certificaten Straatwerk uitgereikt

12-12-14

Elf bedrijven kregen tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Vereniging Modern Straatwerk (VMS) op 10 december jl. de eerste KOMO certificaten voor straatwerk uitgereikt door IKOB-BKB. Het gaat hier om een procescertificaat, waarmee deze bedrijven hun straatwerk met externe kwaliteitsborging kunnen aanbieden.

Remco Kruit (manager bij IKOB-BKB) en Ard van de Meeberg (projectleider/auditor bij IKOB-BKB) reikten de certificaten uit aan Bijleveld, De Krom bestratingen, Germieco, Hoogstraten wegenbouw, Lindeloof, van der Meer, van Roode Infra, Van Beek infra, Kraaijeveld, Meeuwisse en Wijnberg bestratingen.

De basis voor de certificaten is de BRL 9334 Straatwerk. Deze beoordelingsrichtlijn is ontwikkeld met als belangrijkste doel om goed en verantwoord straatwerk zichtbaar en onderscheidend te maken. De BRL 9334 is op 24 november jl. aanvaard door de harmonisatie commissie bouw van de Stichting Bouwkwaliteit. De belangrijkste elementen van de regeling zijn de interne en externe kwaliteitsbewaking. IKOB-BKB controleert jaarlijks het kwaliteitssysteem op de kantoorlocatie. Bovendien houdt het bedrijf onaangekondigde controles op de projecten in uitvoering. Inmiddels is er al een aantal gemeentes die de BRL hebben opgenomen in de standaard RAW-bestekken voor opdrachten van gemeentelijke overheden.

IKOB-BKB is onderdeel van SKG-IKOB Certificatie. SKG-IKOB Certificatie levert het totale certificeringspakket voor de bouw in één efficiënt traject, zowel KOMO-certificering als Bouwen aan MVO, ISO 9001-, VCA- en milieucertificering (ISO 14001). IKOB-BKB is beheerder en uitvoerder van de BRL 9334 Straatwerk.