Strijp S Blok 63

In het creatieve hart van Eindhoven zijn in 2017 aan de Philitelaan drie nieuwe woonblokken met… | »

NOW

Op Park 20|20 verrijst het eerste multi-tenant gebouw: NOW. Het moderne, transparante en duurzame… | »

Jan Bommerhuis

Het voormalige Jan Bommerhuis aan de Wibautstraat in Amsterdam werd jarenlang gehuurd door de… | »

MOUT

In een paar maanden is de voormalige Euro-bioscoop - in 1912 gebouwd als luxe autosalon - omgetoverd… | »

Vechthaven

Op een prachtig gebied aan de Vecht tussen Maarssen en Oud-Zuilen zijn meerdere riante woningen… | »

Van Spaendonckhuis

Mede op basis van een ruime hoeveelheid ervaring in het moderniseren van bestaande bouw verkreeg… | »

«« Terug

ENDIS Portiekflat-renovatie wint ‘So you think you can innovate’

20-06-14

Op 17 juni jl. tijdens het Slimbouwen Event ‘So you think you can innovate’ heeft Anneke Vervoort namens Van Hoogmoed Architecten de eerste prijs in de wacht gesleept met het concept ‘ENDIS Portiekflat-renovatie’. Dit concept is ontwikkeld in een multidisciplinair team (ENDIS)  tijdens een tweejarig IPC programma.

IPC staat voor Innovatie Prestatie Contracten, een subsidieregeling vanuit RVO, waarin bedrijven worden gestimuleerd in branche overstijgende collectieven samen te innoveren. Tijdens het event zijn de 32 bedrijven die deel hebben genomen aan de IPC’s in het zonnetje gezet. Door middel van een innovatie showcase zijn alle ontwikkelde innovaties gepresenteerd aan de Slimbouwen participanten. Na de showcase ronde werd door het enthousiaste publiek gestemd op de innovatie met het meeste toekomstperspectief. De ENDIS portiekflat-renovatie kwam overtuigend als winnaar uit de bus. 

ENDIS Portiekflat-renovatie
Het concept dat ENDIS heeft ontwikkeld, is specifiek gericht op de naoorlogse portiekflat. “Er zijn al veel concepten ontwikkeld voor de renovatie van traditionele rijtjeswoningen. Voor de portiekflat zijn er echter nog nauwelijks goede oplossingen in de markt.” vertelt Anneke. “De opgave voor de portiekflat is veel complexer en interessanter en wij zijn niet bang om een uitdaging uit de weg te gaan!” ENDIS bedient de corporaties en bewoners. Door middel van een QuickScan worden de kansen voor een flat eenvoudig in kaart gebracht. In een interactieve sessie worden, samen met de corporaties, bewoners en gemeente, de randvoorwaarden en ambities voor het te revitaliseren complex bepaald door de ENDIS tool in te zetten. Deze geeft onder meer inzicht in ambities over het energiegebruik, levensloopbestendigheid, woonlasten en comfortverbetering. Doordat het renovatie systeem dat ENDIS heeft ontwikkeld modulair is opgebouwd, kan de klant kiezen voor mogelijkheden variërend van planmatig onderhoud tot verregaande renovatie, gecombineerd met optoppen. Door de flexibiliteit en toegankelijkheid van de leidingen in de slimme leidingschacht kan stapsgewijs worden gewerkt aan de ultieme renovatie. Het modulaire systeem met de slimme gevel is levensbestendig en levert een enorme comfortverhoging voor de bewoners op. 

Prijs
Met de prijs heeft Van Hoogmoed Architecten, namens ENDIS, de erkenning van de innovators in de bouw ontvangen: de ENDIS Portiekflat-renovatie is de innovatie is met het meeste toekomstperspectief! Dat is een hele eer. Het winnende concept wordt nu aangedragen voor een assessment voor het Slimbouwen Keurmerk ter waarde van €3.000,-. Daarnaast ontvangt van Hoogmoed Architecten een PR pakket met onder andere een publicatie in BouwTotaal.