Vechthaven

Op een prachtig gebied aan de Vecht tussen Maarssen en Oud-Zuilen zijn meerdere riante woningen… | »

Strijp S Blok 63

In het creatieve hart van Eindhoven zijn in 2017 aan de Philitelaan drie nieuwe woonblokken met… | »

NOW

Op Park 20|20 verrijst het eerste multi-tenant gebouw: NOW. Het moderne, transparante en duurzame… | »

MOUT

In een paar maanden is de voormalige Euro-bioscoop - in 1912 gebouwd als luxe autosalon - omgetoverd… | »

Jan Bommerhuis

Het voormalige Jan Bommerhuis aan de Wibautstraat in Amsterdam werd jarenlang gehuurd door de… | »

Van Spaendonckhuis

Mede op basis van een ruime hoeveelheid ervaring in het moderniseren van bestaande bouw verkreeg… | »

«« Terug

EPD milieu keurmerk op Kooltherm® producten

10-10-14

Kooltherm® beschikt sinds kort over een milieu keurmerk op Europees niveau; de Environmental Product Declaration (EPD). Deze verklaring geeft informatie over de milieugegevens van het product op basis van een levenscyclusanalyse (LCA) die is uitgevoerd volgens de internationale norm ISO 14025 (type III milieuverklaringen). 
EPD’s vormen de basis voor de beoordeling van gebouwen op ecologisch niveau zoals gedefinieerd in het nieuwe Europese project “Duurzaamheid van gebouwen”. Door het vergelijken van verschillende EPD’s, kan er een (milieu)bewuste productkeuze gemaakt worden. 

Kingspan Insulation staat voor duurzaamheid
Er worden steeds hogere eisen gesteld aan de isolatiewaarde en energieprestatie van gebouwen. Een manier, misschien wel dé manier, om aan deze eisen te kunnen voldoen, is het toepassen van hoogwaardige isolatie. Kingspan Insulation produceert en levert een uitgebreid assortiment hoogwaardige isolatiematerialen, die een duurzaam en klimaatneutraal bouwproces ondersteunen. Zowel het productieproces als de gecertificeerde producten van Kingspan Insulation zijn milieuvriendelijk. Bovendien bespaart u de meeste energie met Kingspan isolatieplaten omdat ze de hoogste isolatiewaarde hebben. Het EPD milieu keurmerk geeft aan dat Kooltherm® isolatie een zeer goede keuze is. Neem voor de betreffende producten contact op met de technische service.


Over Kingspan Insulation

Kingspan Insulation produceert en verkoopt PIR en Resol hardschuim isolatieplaten voor de woning- en utiliteitsbouw en overige industriële toepassingen. Deze vinden afname in heel Europa onder de merknamen Kooltherm®, Therma™, iSoEasy™ en Selthaan®. Ook levert Kingspan OPTIM-R™ vacuüm isolatie, met een buitengewoon hoge isolerende werking bij extreem dunne isolatiedikte, met een λ-waarde van 0,007 W/m•K. Door te kiezen voor isolatiemateriaal van Kingspan Insulation is de hele bouwkolom verzekerd van duurzame, brandveilige en hoogwaardige isolatie. Kingspan Insulation is onderdeel van de Kingspan Group plc, die haar basis heeft in Ierland.