Jan Bommerhuis

Het voormalige Jan Bommerhuis aan de Wibautstraat in Amsterdam werd jarenlang gehuurd door de… | »

NOW

Op Park 20|20 verrijst het eerste multi-tenant gebouw: NOW. Het moderne, transparante en duurzame… | »

Van Spaendonckhuis

Mede op basis van een ruime hoeveelheid ervaring in het moderniseren van bestaande bouw verkreeg… | »

Strijp S Blok 63

In het creatieve hart van Eindhoven zijn in 2017 aan de Philitelaan drie nieuwe woonblokken met… | »

MOUT

In een paar maanden is de voormalige Euro-bioscoop - in 1912 gebouwd als luxe autosalon - omgetoverd… | »

Vechthaven

Op een prachtig gebied aan de Vecht tussen Maarssen en Oud-Zuilen zijn meerdere riante woningen… | »

«« Terug

Expansie krijgt vorm in renovatie en uitbreiding van magazijnen

10-06-16

Reynaers Aluminium neemt de nieuwe magazijnen bij het hoofdkantoor in Duffel in gebruik. Deze uitbreiding van de logistieke capaciteit met nieuwe magazijnen met een oppervlakte van bijna 20.000 m² past in de ambitieuze investeringsplannen. Zo wil Reynaers verdere groei in binnen- en buitenland versterken.

 

“De nieuwe magazijnen zijn een antwoord op de continue groei van ons productgamma en omzet en zorgen voor meer opslagcapaciteit voor alle markten waar we aanwezig zijn. Naast deze logistieke uitbreiding wordt ook het kantoorgedeelte uitgebreid met een prestigieus nieuw gebouw, ontworpen door Jaspers-Eyers Architecten”, aldus Martine Reynaers, CEO van Reynaers Aluminium.

 

Reynaers Aluminium investeert ruim 25 miljoen euro in de uitbreiding en vernieuwing van haar hoofdkantoor en magazijnen in Duffel. Dit past in een internationaal investeringsplan waarvoor het bedrijf 50 miljoen euro uittrekt. Reynaers Aluminium ondersteunt hiermee haar strategische ambitie om de huidige omzet van 360 miljoen euro (2015) tegen 2020 te laten groeien tot 500 miljoen euro.

 

Optimalisering logistieke processen 
Voorheen hadden de magazijnen een totale oppervlakte van bijna 50.000 m². Dankzij de bijkomende 20.000 m² kunnen voortaan verschillende orders gelijktijdig opgehaald en sneller geleverd worden. 12.000 m² is voorzien voor het de voorraad accessoires en onderdelen, waaronder scharnieren, sloten, dichtingen en bevestigingsmateriaal. De overige 8.000 m² fungeert als bijkomende opslagplaats voor aluminium profielen.

 

Optimale werkplek
De nieuwe gebouwen voldoen ruimschoots aan de nieuwe brandnormen en vereiste isolatiewaardes om de veiligheid maximaal te garanderen en de energieconsumptie te beperken. Grote lichtstraten en raampartijen creëren een aangename werkomgeving. De werkzones zijn voorzien van koepels die via spiegels het normale daglicht extra versterken. Dit zorgt voor een maximale lichtinval zonder extra energiekosten.

 

Nu de nieuwe magazijnen in gebruik zijn genomen, kan het oude magazijn voor accessoires gesloopt worden. Dit oudste gebouw op het terrein zal plaats maken voor een nieuwbouw van 6.000 m² als uitbreiding van de isolatieafdeling Erap en het huidige Reynaers Institute, het test-, training en automation centrum van Reynaers Aluminium.

 

Nieuwe testmuur
Uniek in het testcentrum is de installatie van een 15 meter hoge state-of-the-art testmuur voor gevelsystemen, waar lucht, wind en water simulaties op volledige constructies kunnen uitgevoerd worden. Daarnaast worden ook de testmuren voor raam- en deursystemen uitgebreid en komt er een nieuwe stand voor cyclische en mechanische testen. Het Reynaers Institute huisvest ook het ‘R-Lab’, een speciaal laboratorium voor R&D projecten waarbij de oplossingen in een vroeg stadium getest worden door middel van rapid prototyping en 3D printing. 

 

Aandacht voor vergroening
Rondom het nieuwe gebouw wordt de groene zone heraangelegd en uitgebreid. Deze vergroening van het terrein moet zorgen voor aangepaste en duurzame waterhuishouding. Bij de inrichting van de omgeving wordt ruim aandacht besteed aan groenbuffers die het zicht van de buurtbewoners ten goede komen. Een ringweg rond het terrein, een nieuw containerpark en uitgebreide parkeerplaats vervolledigen het plaatje.

 

“Met de uitbreiding en vernieuwing van het terrein in Duffel versterken we onze verankering in België van waaruit we onze lokale en internationale groei op een duurzame manier verderzetten. Op deze manier investeren we actief in onze activiteiten in Duffel en in onze internationale aanwezigheid. We zijn immers overtuigd van ons wereldwijd groeipotentieel en het succes van onze aluminium oplossingen”, besluit Martine Reynaers