Jan Bommerhuis

Het voormalige Jan Bommerhuis aan de Wibautstraat in Amsterdam werd jarenlang gehuurd door de… | »

Strijp S Blok 63

In het creatieve hart van Eindhoven zijn in 2017 aan de Philitelaan drie nieuwe woonblokken met… | »

Vechthaven

Op een prachtig gebied aan de Vecht tussen Maarssen en Oud-Zuilen zijn meerdere riante woningen… | »

MOUT

In een paar maanden is de voormalige Euro-bioscoop - in 1912 gebouwd als luxe autosalon - omgetoverd… | »

Van Spaendonckhuis

Mede op basis van een ruime hoeveelheid ervaring in het moderniseren van bestaande bouw verkreeg… | »

NOW

Op Park 20|20 verrijst het eerste multi-tenant gebouw: NOW. Het moderne, transparante en duurzame… | »

«« Terug

Expo’s beleving oppervlaktetechniek primeur op Surface 2016

13-09-16 Nieuwe exposities brengen de meerwaarde van oppervlaktebehandeling sterk onder de aandacht.

De voorbereidingen voor Surface 2016, de grootste tweejaarlijkse vakbeurs voor oppervlaktetechniek in de Benelux, verlopen veelbelovend. Er zijn vele aanmeldingen van oppervlaktebehandelaars en gespecialiseerde toeleveranciers uit binnen- en buitenland. De ontwikkelingen, de meerwaarde en het belang van het vakgebied wordt sterk onder de aandacht gebracht in exposities als Trots op het werk, Glass Unlimited, Colour & Design en Wrapping. Maar op ook Surface Solutions, het Surface Lab, het Reinigingsplein, het 3D-printingplein en op de tentoonstelling van de ION Borghardt Award (de innovatieprijs).

 

Surface vindt plaats van 4 t/m 6 oktober 2016. Toegang is gratis mits men zich voorregistreert. De vakbeurs maakt deel uit van de WOT2016 (de Week van de Oppervlaktetechnologie) waar zo’n 30 brancheorganisaties en 12 kennisinstituten bij betrokken zijn en meer dan 75 kennissessies op de beurs verzorgen.

 

Expo Glass Unlimited; de innovaties in glas voor bouw en industrie
De expositie Glass Unlimited, ontwikkeld door AGC Glass Europe, neemt de bezoeker mee in de boeiende wereld van glas en glastechniek. Als alternatief voor andere materiaalsoorten maar zeker ook nieuwe mogelijkheden en toepassingen die inspelen op de steeds veranderende wensen van de markt en creativiteit. Voorbeelden zijn o.a. isolerend-, zonwerend-, decoratief- en veiligheidsglas, maar ook het zogenoemde Active Glass, waaronder glas met ingebouwde Led verlichting, mee-kleurende spiegels, glas voor touchscreens en substraten voor energieopwekking.

 

Expositie Colour & Design
Op deze expositie wordt kleurbeleving met twaalf zintuigen gepresenteerd: welke kleurfenomenen kunnen we met de zintuigen waarnemen, welke bijbehorende contrasten worden hierbij zichtbaar en hoe manifesteren die contrasten zich in de architectuur. Op deze manier wordt de bezoeker meer bewust van het effect van kleurgebruik. Voor productontwerpers, architecten, inkopers en marketeers een must see. Deze expo is mede mogelijk gemaakt door de kleurendeskundigen ir. Jan de Boon en Iris Bakker en het Nederlands Kleurencentrum.

 

Expositie Trots op het werk
Deze expositie is bedoeld om de meerwaarde van het vakgebied nadrukkelijk onder de aandacht te brengen en te laten zien wat met oppervlaktebehandeling van materialen mogelijk is wat niet voor mogelijk werd gehouden. Op deze expo worden alledaagse en hele bijzondere eindproducten tentoongesteld die dankzij oppervlaktetechniek extra prestaties leveren.

 

Expositie Wrapping
Wrapaholic zal deze creatieve folietechniek presenteren op auto’s, meubilair, keukens, gevels en fietsen. Wrappen is het inpakken van producten met hoogwaardig gegoten vinyl dat eventueel voorzien wordt van een UV-werend laminaat. Ook eigen prints zijn mogelijk. De folie is beschermend, makkelijk te verwijderen en krasbestendig.

 

Expositie ION Borghardt Award
De expositie van de ION Borghardt Award presenteert de 10 meest innovatieve ontwikkelingen van de afgelopen twee jaar in het vakgebied industriële oppervlaktetechnieken. De winnaar van de award wordt op de openingsceremonie, op dinsdag 4 oktober om 9.15 uur, bekend gemaakt door Drs. Jeroen Heijs, Member of the Management Team, Directoraat Generaal Bedrijfsleven en Innovatie, Directie Topsectoren en Industriebeleid van het Ministerie van Economische Zaken.

 

3D-printingplein
Ontdek de mogelijkheden en kansen van 3D-printtechnieken. Op dit plein zullen diverse 3D-geprinte producten te zien zijn van zowel kunststof als metaal. Daarnaast worden er oplossingen aangedragen, hoe deze 3D-geprinte producten te behandelen. Tevens zullen er diverse demonstraties van 3D-printen plaatsvinden.

 

Het Reinigingsplein
Op het Reinigingsplein komen d.m.v. demonstraties kwaliteitsverbetering en reinigingsmethoden aan bod. Door ontwikkelingen in het vakgebied is het optimaal reinigen als voor- en tussenbehandeling nog meer van belang. Daarnaast kunnen processen met een uitgekiende reinigingstechniek worden verbeterd, kosten bespaart en ingespeeld worden op strengere eisen m.b.t. bijvoorbeeld hygiëne en milieu.

 

Surface Lab; leer kwaliteit te beoordelen
In het Surface lab kunnen bezoekers inzicht krijgen in specifieke eigenschappen van materialen en kwaliteitsverschillen. M.b.v. instrumenten en materialen die een oppervlaktebehandeling hebben gekregen wordt door deskundigen uitleg gegeven over het beoordelen van eigenschappen en de specifieke meetmethoden. Bezoekers kunnen hun eigen sample meenemen.

 

Surface Solutions: oplossingen voor oppervlaktebehandeling per thema
De expositie Surface Solutions toont met behulp van samples per thema uiteenlopende en innovatieve oplossingen voor oppervlaktebehandelingen. De expositie is een handig vertrekpunt voor o.a. inkopers, constructeurs en productontwerpers voor gerichte oriëntatie. Thema’s zijn o.a. eco-design/milieuvriendelijkheid, slijtvastheid, corrosiewering, hygiëne/bacteriewerend, graffiti-bestendigheid, temperatuurreductie/brandveiligheid, geluidsreductie en energiebesparing.

 

WOT2016 kennis-programma
Er vinden doorlopend gratis bij te wonen voordrachten over innovaties, nieuwe ontwikkelingen en toepassingen en best practices plaats. Deze gaan o.a. over wet kwaliteitsborging voor het bouwen door ing. Jeroen Bunschoten (Instituut voor Bouwkwaliteit), certificatie van gevelelementen door ir. Olaf van Panhuys (SKG-IKOB), oppervlaktebehandeling in de VMRG-kwaliteitseisen door ing. Martijn Veerman (VMRG), toepassingen van functionele en slimme coatings door dr. Heidi van den Rul (Sirris Smart Coating Application Lab) en het belang van oppervlaktebehandeling in de bouw en architectuur door ir. Joost Heijnis (Architectenbureau CePeZed). Zie surfacevakbeurs.nl voor een overzicht van alle voordrachten.

 

Surface 2016 is een initiatief van de Vereniging ION, Vereniging Industrieel Oppervlaktebehandelend Nederland en maakt deel uit van de WOT 2016, Week van de Oppervlaktetechnologie. De beurs is dagelijks geopend van 10.00 - 17.00 uur. Bezoekers kunnen tegelijkertijd de naastgelegen vakbeurs Energie en Ecomobiel (di/wo) bezoeken.

 

Voor meer info en gratis beurs entree: http://www.surfacevakbeurs.nl/