Jan Bommerhuis

Het voormalige Jan Bommerhuis aan de Wibautstraat in Amsterdam werd jarenlang gehuurd door de… | »

MOUT

In een paar maanden is de voormalige Euro-bioscoop - in 1912 gebouwd als luxe autosalon - omgetoverd… | »

Van Spaendonckhuis

Mede op basis van een ruime hoeveelheid ervaring in het moderniseren van bestaande bouw verkreeg… | »

Strijp S Blok 63

In het creatieve hart van Eindhoven zijn in 2017 aan de Philitelaan drie nieuwe woonblokken met… | »

NOW

Op Park 20|20 verrijst het eerste multi-tenant gebouw: NOW. Het moderne, transparante en duurzame… | »

Vechthaven

Op een prachtig gebied aan de Vecht tussen Maarssen en Oud-Zuilen zijn meerdere riante woningen… | »

«« Terug

Het AGC Technovation Centre ingehuldigd in aanwezigheid van Zijne Majesteit de Koning der Belgen

06-11-14

In aanwezigheid van prominenten uit de economische, de politieke en de academische wereld en van de pers, heeft Zijne Majesteit de Koning der Belgen, vandaag 5 november het AGC Technovation Centre van AGC Glass Europe ingehuldigd. In dit gloednieuwe onderzoekscentrum in Gosselies (Charleroi, België) werken zowat 250 onderzoekers, technici en ingenieurs aan de verbetering van de processen en de ontwikkeling van nieuwe glasproducten voor de bouw- en voor de autosector.

Het AGC Technovation Centre is het wereldwijde competentie- en deskundigheidscentrum in vlakglas van de AGC groep. Het gebouw, waarin de ruimtes (kantoren, laboratoria en semi-industriële modeluitrustingen) ontworpen zijn om de communicatie binnen en tussen de teams ter plaatse te bevorderen, biedt een zeer geavanceerde infrastructuur voor onderzoek. Het ligt niet alleen in de buurt van de productie-units van de groep, maar ook in het hart van een technologiepark (Aéropôle van Gosselies), te midden van industriële sites, laboratoria en universiteiten. Dat trekt internationale onderzoekers aan en werkt onderlinge banden in de hand, met het oog op open innovatie. Het gebouw zelf is tevens een uitstalraam van de technologische innovaties in glas van AGC. “Dit nieuwe onderzoekscentrum zal leiden tot innovatieve glasoplossingen voor onze klanten die tegelijk en sneller kunnen ontwikkeld worden. Ons onderzoekswerk zal zo meer aandacht en uitstraling krijgen”, besluit Jean-François Heris, President en CEO van AGC Glass Europe.

In het AGC Technovation Centre werd ongeveer 30 miljoen € geïnvesteerd, waarvan het Waalse Gewest 8,9 miljoen € financierde. Het is het werk van het bureau Assar Architects.