Van Spaendonckhuis

Mede op basis van een ruime hoeveelheid ervaring in het moderniseren van bestaande bouw verkreeg… | »

B*Mine / Toren 1 Overhoeks

B*Mine Amsterdam: Één partij aan de gevel voor optimale bouwsnelheidAmsterdam heeft er een nieuwe… | »

NOW

Op Park 20|20 verrijst het eerste multi-tenant gebouw: NOW. Het moderne, transparante en duurzame… | »

Motel One

Motel One, gelegen op een fraaie locatie recht tegenover de hoofdingang van de RAI te Amsterdam is… | »

Entreegebouw Keukenhof

De wereldwijd bekende bloemententoonstelling Keukenhof heeft een volledig nieuw entreegebouw dat… | »

MOUT

In een paar maanden is de voormalige Euro-bioscoop - in 1912 gebouwd als luxe autosalon - omgetoverd… | »

Jan Bommerhuis

Het voormalige Jan Bommerhuis aan de Wibautstraat in Amsterdam werd jarenlang gehuurd door de… | »

Telesto

Kantorenpaviljoen Telesto aan de Fred. Roeskestraat is een toplocatie in Amsterdam.   Het kantoor… | »

Vechthaven

Op een prachtig gebied aan de Vecht tussen Maarssen en Oud-Zuilen zijn meerdere riante woningen… | »

Musis Sacrum

De parkdeuren van vijf bij acht meter elk, zijn niet de enige onderscheidende kwaliteit van het… | »

«« Terug

IKOB-BKB neemt TIS-erkenning over

10-04-14

IKOB-BKB neemt de TIS (Technische Inspectie Services)-Erkenningsregeling en het beheer hiervan over van CROW. CROW, branchevereniging TIS en IKOB-BKB zijn dit in goed overleg overeengekomen. TIS-erkenning is een keurmerk voor de B&U-en de GWW-sector. Met de overdracht is tevens van de gelegenheid gebruik gemaakt om de scope van de erkenningsregeling te verbreden met de Bouwbesluittoets, een belangrijk voordeel nu de privatisering van het bouwtoezicht actueler is dan ooit.

IKOB-BKB voerde al de praktijktoetsen uit voor de TIS-Erkenningsregeling en rapporteerde aan CROW. Het College van Deskundigen gaat nu in de bestaande samenstelling vanuit IKOB-BKB functioneren. Met de overname van de regeling zijn de lijnen korter en kan er tevens een optimale afstemming plaatsvinden tussen de TIS-Erkenningsregeling en de Gecertificeerde Bouwplantoetsing (BRL 5019) en – Toezicht op de Bouw (BRL 5006). Deze regelingen worden beheerd door SKW-Certificatie dat, net als IKOB-BKB, onderdeel is van SKG-IKOB Certificatie.

Bouwbesluittoets
Het College van Deskundigen heeft inmiddels het reglement van de TIS-Erkenningsregeling vastgesteld, waarin ook de Bouwbesluittoets is opgenomen. Hiermee sluit de regeling aan op het nieuwe stelsel van private kwaliteitsborging in de bouw. Een onafhankelijke deskundige organisatie toetst risicogericht het ontwerp en volgt en beoordeelt de uitvoering. Hiermee hoeft de gemeente niet nogmaals een toets uit te voeren. Bedrijven die als onafhankelijk deskundig toetser willen optreden, kunnen dit keurmerk aanvragen. De komende tijd starten pilotprojecten met deze ‘verbrede TIS’ die IKOB-BKB bij de audits aan het nieuwe TIS reglement zal toetsen. De branchevereniging TIS organiseert medio 2014 een symposium om de vernieuwde TIS te introduceren.

IKOB-BKB
Op basis van 50 jaar ervaring verzorgt IKOB-BKB het attesteren en certificeren van producten, processen en systemen, het ontwikkelen en bewaken van uw eigen erkenningsregeling, bouwkundige inspecties op locatie en laboratoriumonderzoek. Ondernemers kunnen bij IKOB-BKB terecht voor vrijwel alle certificaten en keurmerken in de bouw- en vastgoedwereld. IKOB-BKB is onderdeel van SKG-IKOB Certificatie en biedt daardoor 'one-stop-shopping' in bouw- en vastgoedcertificering.