NOW

Op Park 20|20 verrijst het eerste multi-tenant gebouw: NOW. Het moderne, transparante en duurzame… | »

Strijp S Blok 63

In het creatieve hart van Eindhoven zijn in 2017 aan de Philitelaan drie nieuwe woonblokken met… | »

Van Spaendonckhuis

Mede op basis van een ruime hoeveelheid ervaring in het moderniseren van bestaande bouw verkreeg… | »

Jan Bommerhuis

Het voormalige Jan Bommerhuis aan de Wibautstraat in Amsterdam werd jarenlang gehuurd door de… | »

MOUT

In een paar maanden is de voormalige Euro-bioscoop - in 1912 gebouwd als luxe autosalon - omgetoverd… | »

Vechthaven

Op een prachtig gebied aan de Vecht tussen Maarssen en Oud-Zuilen zijn meerdere riante woningen… | »

«« Terug

Kwaliteitsimpuls glazen balustraden

10-10-14

Q-railing ontving uit handen van SKG het KOMO-attest voor glazen balustradesystemen afgegeven op basis van BRL 4107. SKG is door de Raad voor Accreditatie geaccrediteerd voor het attesteren en certificeren van balustradesystemen. Er zijn nu tientallen varianten van glazen balustradesystemen die aantoonbaar voldoen aan de eisen van het Bouwbesluit. Dit geeft een kwaliteitsimpuls aan de markt. 

Het toetsen van glasberekeningen is erg complex en specialistisch werk, er zijn veel nomen en rekenregels op van toepassing. Dit komt doordat glas bijzondere constructieve eigenschappen heeft. Met een KOMO-attest is de beoordeling per project niet meer noodzakelijk en heeft de opdrachtgever vooraf de zekerheid dat het gekozen systeem aan alle eisen voldoet. 

SKG is al meer dan 35 jaar een keuringsinstituut voor bouwproducten. Als onafhankelijke, door de Raad voor Accreditatie geaccrediteerde instantie, is SKG erkend om KOMO certificatie te mogen uitvoeren. Daarnaast is SKG door Europa aangewezen als Notified Body (0960) om activiteiten in het kader van CE-markering uit te mogen voeren. De organisatie is opgericht door de industrie zelf om de prestaties en de veiligheid van industrieel vervaardigde producten en diensten in relatie tot de gebouwschil duurzaam te waarborgen. SKG is onderdeel van SKG-IKOB Certificatie.