Vechthaven

Op een prachtig gebied aan de Vecht tussen Maarssen en Oud-Zuilen zijn meerdere riante woningen… | »

Jan Bommerhuis

Het voormalige Jan Bommerhuis aan de Wibautstraat in Amsterdam werd jarenlang gehuurd door de… | »

NOW

Op Park 20|20 verrijst het eerste multi-tenant gebouw: NOW. Het moderne, transparante en duurzame… | »

Van Spaendonckhuis

Mede op basis van een ruime hoeveelheid ervaring in het moderniseren van bestaande bouw verkreeg… | »

Strijp S Blok 63

In het creatieve hart van Eindhoven zijn in 2017 aan de Philitelaan drie nieuwe woonblokken met… | »

MOUT

In een paar maanden is de voormalige Euro-bioscoop - in 1912 gebouwd als luxe autosalon - omgetoverd… | »

«« Terug

Loenhoutse gevel op Cambridge Road in Londen

05-12-16

 

Vorsselmans nv, specialist in gevelconstructies, heeft onder de naam van het dochterbedrijf VGV Façades UK Ltd. een nieuw project in Londen te pakken. Vanaf volgende zomer bouwt Vorsselmans mee aan vier torens op Cambridge Road in Barking, een wijk in het oosten van de stad. Een complex project waarvoor Vorsselmans meer dan 3400 unieke gevelelementen in Loenhout produceert, om ze daarna te verschepen en in Londen te monteren.

 

Elementengevel voor Cambridge Road
Het Cambridge Road project telt vier torens van respectievelijk 35, 55, 65 en 88 meter hoog, waar straks 274 gezinnen een nieuw thuis zullen vinden. Het Londense architectenbureau Stockwool en ontwikkelaar NULiving vertrouwen op de ervaring en kennis van VGV Façades voor de complexe elementengevel die de torens verbindt. Omdat de ruim 3400 puzzelstukjes voor de gevel kant en klaar op de werf aankomen, wordt er ter plekke veel tijd en plaats bespaard. Dat is ook nodig gezien de bijzonder strikte veiligheidsregels op de werf, die te maken hebben met de vlakbij gelegen treinsporen.

 

Productie in Loenhout
Tot augustus 2018 zal de productiesite van Vorsselmans in Loenhout per week gemiddeld 100 elementen produceren en naar Londen transporteren. De elementen zullen in Loenhout reeds worden voorzien van het glas en verscheidene andere materialen die nodig zijn om de unieke, door de architect gewenste, uitstraling te realiseren.

 

Burgemeester Londen steunt project
De nieuwbouw is meer dan welkom in Londen, waar woningen schaars zijn. Om onderdak betaalbaar te houden, steunt de Londense burgemeester Sadiq Kahn het Cambridge Road project met investeringen vanuit ‘Barking Housing Zone’. Door de site die al sinds 2004 leeg staat een nieuwe invulling te geven hoopt de Stad om de buurt én de lokale economie te doen heropleven.