NOW

Op Park 20|20 verrijst het eerste multi-tenant gebouw: NOW. Het moderne, transparante en duurzame… | »

MOUT

In een paar maanden is de voormalige Euro-bioscoop - in 1912 gebouwd als luxe autosalon - omgetoverd… | »

Vechthaven

Op een prachtig gebied aan de Vecht tussen Maarssen en Oud-Zuilen zijn meerdere riante woningen… | »

Jan Bommerhuis

Het voormalige Jan Bommerhuis aan de Wibautstraat in Amsterdam werd jarenlang gehuurd door de… | »

Strijp S Blok 63

In het creatieve hart van Eindhoven zijn in 2017 aan de Philitelaan drie nieuwe woonblokken met… | »

Van Spaendonckhuis

Mede op basis van een ruime hoeveelheid ervaring in het moderniseren van bestaande bouw verkreeg… | »

«« Terug

RENSON® partner van Salone del Mobile spin-off

12-04-16 A matter of perception: Tradition & Technology 2016

Voor het derde jaar op rij verzamelen de protagonisten op het vlak van internationaal design in het Palazzo Litta tijdens de Design Week van Milan. Als spin-off van de ‘Salone del Mobile’-beurs, huisvest dit fascinerende stukje baroque architectuur in het centrum van Milan een tentoonstelling rond het thema ‘Traditie & technologie’. Als één van de partners pakt Renson op deze tentoonstelling uit met de Camargue, een innovatieve terrasoverkapping met roteerbare aluminium lamellen in het dak.

 

Comfortabel genieten van buitenleven, het hele jaar door
De Camargue combineert een aluminium constructie met een dak dat bestaat uit draaibare aluminium lamellen. Die 150° roteerbare lamellen maken het de gebruiker mogelijk om zelf te bepalen hoe men de zonwering en/of ventilatie wenst. De lamellen zijn zo ontworpen dat het neerslagwater via geïntegreerde watergeleidingskanalen afgevoerd wordt in de kolommen. Zelfs als de lamellen na een regenbui opendraaien, blijft het droog onder de terrasoverkapping.

 

Intelligent design
De Camargue zorgt voor een extra comfortabele buitenruimte die garant staat voor sfeer en uitstraling, maar ook voor warmte en behaaglijkheid. Naast verlichting in de daklamellen kan ook LED-verlichting voorzien worden in de kolommen en in de kaderprofielen. Bovendien kunnen één of meer verwarmingselementen en zelfs flat panel speakers geïntegreerd worden. Deze terrasoverkapping op verschillende manieren gemonteerd worden: vrijstaand (4 kolommen), tegen een gevel (2 kolommen) of geïntegreerd in een bestaande opening zonder verticale kolommen. Door de elegante vormgeving past deze terrasoverkapping bij elke bouwstijl: klassiek, hedendaags of modern.

 

Een oplossing op maat van elke toepassing
De Camargue is beschikbaar tot maximum 4,5m (spanzijde) en 6m (pivotzijde). Bovendien is deze terrasoverkapping eenvoudig koppelbaar zowel aan de pivot- als aan de spanzijde. Buiten leven wordt hiermee echt comfortabel, zeker dankzij de eindeloze personalisatiemogelijkheden met Fixscreen doekzonwering, glazen schuifwanden of Loggia-schuifpanelen, zonder last van zon, regen, wind of koude. Daarmee is de Camargue de ideale oplossing voor zowel nieuwbouw als renovatie bij woningen, horecazaken, winkelpanden, scholen, ziekenhuizen, …