MOUT

In een paar maanden is de voormalige Euro-bioscoop - in 1912 gebouwd als luxe autosalon - omgetoverd… | »

Vechthaven

Op een prachtig gebied aan de Vecht tussen Maarssen en Oud-Zuilen zijn meerdere riante woningen… | »

Jan Bommerhuis

Het voormalige Jan Bommerhuis aan de Wibautstraat in Amsterdam werd jarenlang gehuurd door de… | »

Van Spaendonckhuis

Mede op basis van een ruime hoeveelheid ervaring in het moderniseren van bestaande bouw verkreeg… | »

Strijp S Blok 63

In het creatieve hart van Eindhoven zijn in 2017 aan de Philitelaan drie nieuwe woonblokken met… | »

NOW

Op Park 20|20 verrijst het eerste multi-tenant gebouw: NOW. Het moderne, transparante en duurzame… | »

«« Terug

Merford Special Doors neemt Alrema over

26-07-16 Merford neemt projectmanagement ‘Hoofdstuk 30’ geheel uit handen

 

Merford Special Doors, gevestigd in Gorinchem en producent van speciale deuren, neemt het Tilburgse Alrema, fabrikant van onder meer deuren voor transformatorruimten, over. Merford zegt met de producten van Alrema architecten en aannemers een compleet aanbod te kunnen doen. “Complete projectontzorging voor hoofdstuk 30”, vat algemeen directeur Arjan Ros van Merford Special Doors de voordelen samen.


“Ontzorging van het projectmanagement neemt architecten en aannemers al het werk in ‘hoofdstuk 30’ van de Stabu besteksystematiek uit handen”, zeggen Ros en directeur René Ossenblok van Alrema. In dat specifieke hoofdstuk van de bestekomschrijving staat alles wat verband houdt met kozijnen, ramen en deuren. Dat zijn onder meer de brand-, kogel- en geluidwerende deuren van Merford Special Doors en de deuren voor transformatorruimten, roostergevels en Janssen profielsystemen van Alrema. “Opdrachtgevers kunnen die nu allemaal bij één partij bestellen. We blijven doen wat we al deden, maar dan completer”, zegt Ros. “Op dit moment zijn we de enige partij die dat aanbiedt!”


Merford komt zo tegemoet aan een groeiende behoefte. Aannemers hebben steeds minder mensen in dienst voor projectmanagement. “Bij een gevel met verschillende elementen kost het erg veel tijd om die allemaal bij afzonderlijke leveranciers te bestellen”, zegt Ossenblok. “Tijd die er eigenlijk niet is. Dat is de reden dat bijvoorbeeld aannemers tegen ons zeggen: jullie hebben verstand van deuren; regel het maar zodat wij er geen omkijken naar hebben”, vult Ros aan.

 

Levering van complete gevel
Met de producten van Alrema kan Merford een complete gevel leveren. Architecten ontwerpen steeds vaker een ventilerende gevel waarin de deur van een transformatorruimte onzichtbaar is weggewerkt. Alrema levert deze deuren én de roostergevel waarin ze geplaatst worden. Merford zorgt voor de andere benodigdheden. Zo wordt vanaf één adres een complete opdracht uitgevoerd.

 

Samen meer efficiëntie
Ruim een half jaar geleden raakten Merford en Alrema met elkaar in gesprek. Beide bedrijven constateerden dat een samenwerkingsverband de efficiëntie zeer ten goede zou komen. Van het een kwam het ander en zo werd de overname van Alrema door Merford een feit. Merford neemt de medewerkers van Alrema over. De divisie Special Doors van de Merford Groep heeft na de overname veertig mensen in dienst in Gorinchem.
Ossenblok houdt de supervisie op de locatie in Polen waar de producten van Alrema onder het KOMO keurmerk worden gemaakt. “Mede vanwege het vakmanschap aldaar.” Merford blijft zijn speciale deuren in Nederland maken. “Dat zijn vaak unieke producten en kleine series die in nauw overleg met de opdrachtgever worden gemaakt”, zegt Ros. De eerste opdracht na de overname is inmiddels een feit.