Strijp S Blok 63

In het creatieve hart van Eindhoven zijn in 2017 aan de Philitelaan drie nieuwe woonblokken met… | »

Vechthaven

Op een prachtig gebied aan de Vecht tussen Maarssen en Oud-Zuilen zijn meerdere riante woningen… | »

Jan Bommerhuis

Het voormalige Jan Bommerhuis aan de Wibautstraat in Amsterdam werd jarenlang gehuurd door de… | »

MOUT

In een paar maanden is de voormalige Euro-bioscoop - in 1912 gebouwd als luxe autosalon - omgetoverd… | »

NOW

Op Park 20|20 verrijst het eerste multi-tenant gebouw: NOW. Het moderne, transparante en duurzame… | »

Van Spaendonckhuis

Mede op basis van een ruime hoeveelheid ervaring in het moderniseren van bestaande bouw verkreeg… | »

«« Terug

Metaglas doet mee met Girlsday 2015

22-04-15

Op donderdag 23 april 2015 organiseert VHTO de landelijke Girlsday. Girlsday is een internationaal evenement waarbij duizenden meisjes van 10-15 jaar kennismaken met fascinerende wereld van bètawetenschap en technologie. Deze dag opent Metaglas samen met vele andere technische bedrijven haar deuren speciaal en alleen voor meisjes.

Metaglas in Tiel is producent van gevelelementen zoals aluminium ramen, deuren en balkonbeglazing. Het bedrijf verwelkomt tijdens deze dag bijna 70 meisjes uit het eerste jaar van het voortgezet onderwijs RSG Lingecollege in Tiel. Om de meisjes kennis te laten maken met techniek krijgen ze een rondleiding door de fabriek, gaan een 3D tekening maken en ze zullen deelnemen aan het productieproces door het maken van onderdelen.

Metaglas vindt het verspreiden van kennis over technische beroepen onder jongeren zeer belangrijk. Door onder ander deel te nemen aan deze open dag probeert de onderneming de keuze voor technische opleidingen te stimuleren, ook voor meisjes. Hiervoor werkt de organisatie samen met VHTO, het landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek. VHTO organiseert Girlsday elk jaar en is één van de activiteiten die VHTO uitvoert om participatie van meisjes en vrouwen aan bèta, techniek en ICT in Nederland te vergroten.