Vechthaven

Op een prachtig gebied aan de Vecht tussen Maarssen en Oud-Zuilen zijn meerdere riante woningen… | »

Jan Bommerhuis

Het voormalige Jan Bommerhuis aan de Wibautstraat in Amsterdam werd jarenlang gehuurd door de… | »

Van Spaendonckhuis

Mede op basis van een ruime hoeveelheid ervaring in het moderniseren van bestaande bouw verkreeg… | »

Strijp S Blok 63

In het creatieve hart van Eindhoven zijn in 2017 aan de Philitelaan drie nieuwe woonblokken met… | »

NOW

Op Park 20|20 verrijst het eerste multi-tenant gebouw: NOW. Het moderne, transparante en duurzame… | »

MOUT

In een paar maanden is de voormalige Euro-bioscoop - in 1912 gebouwd als luxe autosalon - omgetoverd… | »

«« Terug

“Nieuwe Duco Ventilation App zet belangrijke stap in tijdswinst HVAC-installateur”

29-09-17

Duco heeft grote ambities in de ventilatiewereld, en dat mag geweten zijn. Waar het amper 3 jaar geleden nog zijn eigen ventilatiebox introduceerde voor de afvoer van vervuilde en/of vochtige lucht, onthult het bedrijf nu de Duco Ventilation App; een tool die de HVAC-installateur moet helpen om de DucoBox en dus ook het toegepaste ventilatiesysteem op een gebruiksvriendelijke wijze foutloos in te regelen en te onderhouden. Hiermee wil de ventilatiespecialist de actuele problematiek rond de slechte binnenluchtkwaliteit in ons land krachtig aanpakken.

 
Naast prominente aandacht voor zijn klanten en leveranciers enerzijds, en innovatie anderzijds vormt ook een hoogwaardige kwaliteit van de producten een essentiële waarde binnen de bedrijfsfilosofie van Duco. “Met de Duco Academy, specifiek voor installateurs, zijn we al in staat om de lat erg hoog te leggen, maar goed kan altijd beter”, verklaart Hendrik Dejonghe, marketingmanager van het bedrijf. “Vanuit deze optiek zag de Duco Ventilation App het levenslicht.”

 
Maximale ondersteuning
De app is zo ontwikkeld dat thuiskomen in een slecht geventileerde leefomgeving definitief tot het verleden behoort. “Dankzij een automatische probleemdetectie en gesterkt door het gebruiksvriendelijke karakter van de installatiewizard zorgt de nieuwe app van Duco voor smartphones en tablets voor een maximale ondersteuning van elke installateur tijdens de inregeling en monitoring van de gemonteerde ventilatiebox”, vervolgt Dejonghe. “En dit is lang niet alles, want de applicatie ontzorgt de installateur eveneens in het genereren van een STS-rappport. Enkel een minimale tussenkomst, in concreto het noteren van de opgemeten waarden, is vereist. De overige gegevens worden automatisch via live-metingen door de Duco Ventilation App bepaald. Bij de installatie en inregeling van meerdere ventilatieboxen op één werf, kan de configuratie bovendien gekopieerd worden naar de volgende woning. Dat betekent een besparing in zowel tijd als geld.”

 

Essentieel in hele verhaal is de Communication Print, die optioneel met de DucoBox Silent Connect of DucoBox Focus wordt uitgeleverd. “Op het eerste gezicht lijkt deze printplaat een weinigzeggend stukje techniek, maar in werkelijkheid vormt het een musthave voor eenieder die op professioneel vlak met ventilatie bezig is”, stelt Duco’s marketingmanager. “De Communication Print zorgt immers voor een eenvoudige connectie met de Duco Ventilation App. Installateurs die een opleiding genoten hebben aan de Duco Academy, worden voorzien van starterskit met onder meer de Communication Print. Hierdoor hebben ze alles binnen handbereik om hun klant de garantie te bieden op een optimale werking van het ventilatiesysteem, wat gunstig is voor zowel de woning als de bewoner.”

 
De App is gratis te downloaden in de App store of de Google Playstore!