MOUT

In een paar maanden is de voormalige Euro-bioscoop - in 1912 gebouwd als luxe autosalon - omgetoverd… | »

Jan Bommerhuis

Het voormalige Jan Bommerhuis aan de Wibautstraat in Amsterdam werd jarenlang gehuurd door de… | »

Vechthaven

Op een prachtig gebied aan de Vecht tussen Maarssen en Oud-Zuilen zijn meerdere riante woningen… | »

Van Spaendonckhuis

Mede op basis van een ruime hoeveelheid ervaring in het moderniseren van bestaande bouw verkreeg… | »

NOW

Op Park 20|20 verrijst het eerste multi-tenant gebouw: NOW. Het moderne, transparante en duurzame… | »

Strijp S Blok 63

In het creatieve hart van Eindhoven zijn in 2017 aan de Philitelaan drie nieuwe woonblokken met… | »

«« Terug

NSG Group op Glasstec 2018 in Düsseldorf

24-09-18

De NSG Group, producent van glas onder de merknaam Pilkington, presenteert zijn nieuwste innovaties op ‘s werelds meest toonaangevende vakbeurs voor de glasindustrie Glasstec 2018, die dit jaar van 23 t/m 26 oktober 2018 wordt gehouden in Düsseldorf.

Bezoekers van de stand (Hal 10, stand D38) kunnen kennismaken met nieuwe hoogwaardige glasproducten en innovatieve oplossingen voor een breed scala aan architectonische projecten.

 

De NSG Group presenteert het nieuwste vacuüm isolatieglas Pilkington Super Spacia™. Dit glas is met 10,2 mm iets dikker dan de standaard Pilkington Spacia™, maar haalt een Ug-waarde gelijk aan triple-beglazing van 0,7 W/m2K. Verder is de toegepaste onderlinge afstand tussen de micro-spacers in het glas groter dan bij standaard Pilkington Spacia™.

 

Daarnaast zullen er veel nieuwe producten met zonwerende beglazing te zien zijn, zoals Pilkington Suncool™ Dynamic, dat is gebaseerd op Suntuitive®, en Pilkington Suncool™ Q 60/25. Pilkington Suncool™ Dynamic is een thermochroom gelaagd veiligheidsglas dat zich aanpast aan veranderende warmtestraling van de zon gedurende de dag en tussen de seizoenen. Pilkington Suncool™ Q 60/25 is de nieuwste generatie neutrale zonwerende beglazing met een hoge kleurstabiliteit, lage reflectie en uitstekende selectiviteit (licht-warmteverhouding). Op de stand wordt ook een toekomstig raamconcept gedemonstreerd: een volledig autonoom en dynamisch werkend raamelement dat past in het SmartSkin-concept van het bedrijf Physee. Het raam bestaat uit schakelbaar glas om de lichtdoorlaatbaarheid en g-waarde te regelen gecombineerd met speciale kaders die de ruit voorzien van energie en de aansturing verzorgen met geïntegreerde sensoren. Dit prototype maakt gebruik van elektrochroom glas van het bedrijf EControl-Glas.

 

De NSG Group introduceert ook de tweede generatie spiegelglas voor digitale displays in touchscreens en een speciale op chroom gebaseerde spiegel die vocht- en corrosiebestendig is. De Pilkington MirroView™ -producten zijn voorzien van een sterk reflecterende spiegelcoating en hierdoor ideaal voor het verbergen van digitale displays en videoschermen op het moment dat ze ‘uit’ staan. Wanneer de display ‘aan’ wordt gezet, maakt het glas het mogelijk dat het beeld aan de voorzijde zichtbaar is. Deze producten zijn ook zeer geschikt voor toepassingen met touchscreens. Pilkington Mirropane™ Chrome is een op chroom gebaseerde spiegel die kan worden gebruikt voor een variëteit van toepassingen zoals interieurs en allerlei decoratieve toepassingen, zoals badkamers, hotellobby’s en fitness- of sportclubs, maar ook als gevelpanelen of in technische applicaties zoals koelapparatuur en verlichtingssystemen.

 

Daarnaast zijn er nog meer innovatieve producten en prototypen in ontwikkeling te zien. Een voorbeeld hiervan is het gebruik van technologieën voor het verbeteren van of toevoegen van eigenschappen aan glasproducten voor diverse marktsegmenten. Gehard geëmailleerde panelen met een nieuwe graffitibestendige coating is hier een goed voorbeeld van en wordt op de stand gedemonstreerd.

Op het gebied van PV/BIPV is een glaspaneel met geïntegreerde PV-technologie te zien. Met dit type glas kan een gebouw energie opwekken als milieuvriendelijk en oogstrelend alternatief voor traditionele energiebronnen.

 

Het team van de NSG Group zal op de Glasstec relaties graag informeren over de grote verscheidenheid aan Pilkington glasoplossingen.

Bezoek ons op de NSG Group stand in hal 10, D38.