Vechthaven

Op een prachtig gebied aan de Vecht tussen Maarssen en Oud-Zuilen zijn meerdere riante woningen… | »

NOW

Op Park 20|20 verrijst het eerste multi-tenant gebouw: NOW. Het moderne, transparante en duurzame… | »

Van Spaendonckhuis

Mede op basis van een ruime hoeveelheid ervaring in het moderniseren van bestaande bouw verkreeg… | »

Jan Bommerhuis

Het voormalige Jan Bommerhuis aan de Wibautstraat in Amsterdam werd jarenlang gehuurd door de… | »

Strijp S Blok 63

In het creatieve hart van Eindhoven zijn in 2017 aan de Philitelaan drie nieuwe woonblokken met… | »

MOUT

In een paar maanden is de voormalige Euro-bioscoop - in 1912 gebouwd als luxe autosalon - omgetoverd… | »

«« Terug

Overname Alucol-groep door BWB-Holding

08-01-16

BWB-Holding AG en Alucol-groep hebben recent de overname van Alucol-groep door BWB-Holding AG bekend gemaakt. Alucol blijft een zelfstandig opererende entiteit binnen de groep. Het bedrijf gaat verder onder de naam BWB-Alucol. Alucol behoort tot de grootste onafhankelijke anodiseerbedrijven in Europa op het gebied van aluminium profielen en plaatwerk. Anodiseren is een oppervlaktebehandeling die het aluminium weerhoudt van corroderen. Als enige ter wereld is Alucol in staat profielen tot een lengte van 22 meter te anodiseren, dankzij een in 2010 in gebruik genomen productielijn.

 

Frank Veelenturf, directeur van BWB-Alucol: ‘Alucol is een uitstekende aanvulling op de reeds bestaande activiteiten van BWB-Group. Omgekeerd kan Alucol profiteren van de specifieke markten waarin BWB Group actief is. Wij zijn dan ook blij om deze stap vandaag te kunnen aankondigen’. BWB-Group uit Zwitserland is gespecialiseerd in elektrolytische, chemische en galvanische oppervlakte behandelingen. Deze oppervlakte behandelingen worden toegepast in zowel de industrie als de architectuur. De diensten van BWB Group onderscheiden zich door de hoge eisen die worden gesteld op het gebied van functionaliteit, esthetiek en corrosie bestendigheid. BWB-Group beschikt hiervoor over talrijke branche specifieke certificeringen. 

 

Bij het gecombineerde bedrijf werken 700 medewerkers. Het familiebedrijf Alucol uit Neer is in 1971 opgericht door Frans Wuts en was vanaf 2002 in handen van zijn zoon Roderik Wuts, die Alucol tot en met 2015 leidde. Het Zwitserse bedrijf BWB-Group is in handen van twee Zwitserse families en wordt geleid door de heer Oliver Wunderlin. Deze groep is met elf vestigingen in vier landen vertegenwoordigd: acht hiervan bevinden zich in Zwitserland, één in Duitsland, één in Roemenië en met de overname van Alucol per vandaag ook één in Nederland.