Vechthaven

Op een prachtig gebied aan de Vecht tussen Maarssen en Oud-Zuilen zijn meerdere riante woningen… | »

Strijp S Blok 63

In het creatieve hart van Eindhoven zijn in 2017 aan de Philitelaan drie nieuwe woonblokken met… | »

Jan Bommerhuis

Het voormalige Jan Bommerhuis aan de Wibautstraat in Amsterdam werd jarenlang gehuurd door de… | »

Van Spaendonckhuis

Mede op basis van een ruime hoeveelheid ervaring in het moderniseren van bestaande bouw verkreeg… | »

NOW

Op Park 20|20 verrijst het eerste multi-tenant gebouw: NOW. Het moderne, transparante en duurzame… | »

MOUT

In een paar maanden is de voormalige Euro-bioscoop - in 1912 gebouwd als luxe autosalon - omgetoverd… | »

«« Terug

Primeur! SKG-IKOB reikt allereerste KOMO-innovatiecertificaat uit aan Infinity Repair

05-09-18

SKG-IKOB heeft op 3 september jl. het allereerste KOMO-innovatie¬certificaat uitgereikt aan Infinity Repair. Het is de bekroning voor een nieuw, innovatief  totaalconcept dat het bedrijf ontwikkelde voor de renovatie van aangetaste houten kozijnen. “Revolutionair, circulair, uiterst innovatief en duurzaam in alle opzichten,” zei Bastiaan Benz, directeur van SKG-IKOB Certificatie, die het certificaat uitreikte aan directeur Nico Heijmen van Infinity Repair.

De feestelijke gebeurtenis vond plaats in het kantoor van woningcorporatie Woonstad Rotterdam, in aanwezigheid van vertegenwoordigers van de betrokken partners Accsys (de producent van Accoya® hout), Aedes, Kloet Onderhoud, Sigma Coatings en Stichting KOMO.


Nieuw certificaat stimuleert bouwinnovaties
“SKG-IKOB heeft, samen met KOMO, het initiatief genomen tot de ontwikkeling van het KOMO-innovatiecertificaat. Dit is speciaal in het leven geroepen om bouw-innovaties te stimuleren”, legt SKG-IKOB directeur Bastiaan Benz uit. “Wij bieden hiermee  ondernemingen de gelegenheid om snel en zonder dat de concurrentie ‘meekijkt’ sterk vernieuwende producten of bouwprocessen aan te kunnen bieden onder KOMO-certificaat – en dus met de garantie dat de kwaliteit is getoetst door onafhankelijke deskundigen én dat wordt voldaan aan relevante wet- en regelgeving. Een KOMO-innovatiecertificaat is drie jaar geldig en kan vervolgens resulteren in een regulier KOMO-certificaat.”

Naast de technische innovatie van Infinity Repair is ook de certificatie-regeling vernieuwend. “De beoordelingsrichtlijn bevat een integrale benadering. Van training en kwalificatie van vaklieden, de technische uitvoering van opname en montage tot en met de aftersales. Waarbij SKG-IKOB met iedere stap (digitaal) in het proces kan meekijken.”

Houten kozijnen kunnen 30 jaar langer mee
Dankzij het totaalconcept van Infinity Repair kunnen houten kozijnen 30 jaar langer mee. Het concept voorziet in het vervangen van aangetaste delen, waardoor het hele kozijn vervangen niet nodig is. Dit levert een grote materiaalbesparing op, minder CO2 uitstoot en een fors verlengde levensduur van het kozijn. Ieder deelelement van Infinity Repair is voorzien van een chip, waardoor elke reparatie traceerbaar is. Infinity biedt samen met Sigma Coatings, Accsys en de verwerker van het systeem (een vastgoedonderhouds- of schilderbedrijf) 30 jaar budgetzeker¬heid op het onderhouden en beheren van gerepareerde kozijnen, met SKG-IKOB als kwaliteitsborgende instelling.

Over SKG-IKOB Certificatie
SKG-IKOB Certificatie levert het totale certificeringspakket voor de bouw in één efficiënt traject, zowel KOMO-certificering als Bouwen aan MVO, ISO 9001-, VCA- en milieucertificering (ISO 14001). Meer informatie over SKG-IKOB op www.skgikob.nl.