NOW

Op Park 20|20 verrijst het eerste multi-tenant gebouw: NOW. Het moderne, transparante en duurzame… | »

Jan Bommerhuis

Het voormalige Jan Bommerhuis aan de Wibautstraat in Amsterdam werd jarenlang gehuurd door de… | »

Vechthaven

Op een prachtig gebied aan de Vecht tussen Maarssen en Oud-Zuilen zijn meerdere riante woningen… | »

MOUT

In een paar maanden is de voormalige Euro-bioscoop - in 1912 gebouwd als luxe autosalon - omgetoverd… | »

Strijp S Blok 63

In het creatieve hart van Eindhoven zijn in 2017 aan de Philitelaan drie nieuwe woonblokken met… | »

Van Spaendonckhuis

Mede op basis van een ruime hoeveelheid ervaring in het moderniseren van bestaande bouw verkreeg… | »

«« Terug

Publiek mag stemmen op projecten in Reynaers Projectprijs 2014

19-11-14 Architecten geven toelichting op hun ontwerp in projectvideo’s

De vakjury nomineerde 10 projecten. Nu is het de beurt aan het publiek om de winnaar te bepalen van de Reynaers Projectprijs 2014. Voor het eerst zijn de genomineerde projecten in een video te bekijken waarin de architect een korte toelichting geeft op zijn ontwerp. Stemmen kan tot en met 19 december via de speciale website www.projectprijs.reynaers.nl

Voor deze 17e editie van de Reynaers Projectprijs werden 59 projecten aangemeld door gevelbouwers, architecten en andere bij de bouw van het project betrokken partijen. ‘’Dat aantal blijft redelijk stabiel’’ vertelt Hans van der Looij, Sales & Marketing manager van Reynaers in Nederland.

Trends
De inzendingen worden door de vakjury beoordeelt en deze jury kiest de tien projecten die genomineerd worden. Van der Looij: ‘’Interessant is dat bij de jurering ook trends gesignaleerd worden zoals een verschuiving in de aanpak bij de herbestemming van oude gebouwen en monumenten. Deze worden niet zondermeer naar historisch beeld gerestaureerd. Nieuwe functies zijn steeds meer leidend voor de invulling van de gevel en de logistiek van de gebouwen.’’

Architecten in korte video
Nieuw is dat de architect van een gebouw een toelichting geeft op zijn ontwerp en de keuze voor het gebruik van aluminium systemen in de gevel. Hiervoor is van ieder afzonderlijk project een korte video gemaakt. Op deze manier kan het publiek de projecten beter beoordelen. De filmpjes zijn te zien op de website www.projectprijs.reynaers.nl. Het publiek kiest uit de genomineerden zijn favoriete top drie. De uiteindelijke winnaar ontvangt 2.500,00 euro en mag een zelfde bedrag besteden aan een goed architectuur-doel.

Goed doel
‘’Onze passie voor architectuur willen we ook inzetten voor een maatschappelijk doel. Vandaar dat we de projectprijs nu voor de derde keer koppelen aan een goed architectuur-doel’’ legt Van der Looij uit. Diederendirrix architecten dat met de renovatie van Nedinsco in Venlo vorig jaar de projectprijs won, zet deze prijs in voor de Stichting Djenné die zich in Mali inzet voor vakgericht onderwijs aan kinderen. Op de campus daar wordt een speciaal computerlokaal gebouwd voor de vakmensen van de toekomst. Inbo, de winnaar van 2012, gebruikte de prijs voor een traineeship voor de ontwikkeling van een ‘Low Carbon City’ in Shenzhen, China.

‘’De Reynaers Projectprijs is een prijs waarmee we de waardering uitspreken richting de bij een project betrokken partijen voor het gebruik van de Reynaers-systemen. In 17 jaar heeft deze zich volop ontwikkeld. Onze ambitie is om de projectprijs op termijn op te laten gaan in een branchebrede architectuurprijs’’ besluit Van der Looij.

De foto is van een van de genomineerde projecten, Brede school Houthaven (fotograaf Thea van den Heuvel)