MOUT

In een paar maanden is de voormalige Euro-bioscoop - in 1912 gebouwd als luxe autosalon - omgetoverd… | »

Vechthaven

Op een prachtig gebied aan de Vecht tussen Maarssen en Oud-Zuilen zijn meerdere riante woningen… | »

Jan Bommerhuis

Het voormalige Jan Bommerhuis aan de Wibautstraat in Amsterdam werd jarenlang gehuurd door de… | »

NOW

Op Park 20|20 verrijst het eerste multi-tenant gebouw: NOW. Het moderne, transparante en duurzame… | »

Van Spaendonckhuis

Mede op basis van een ruime hoeveelheid ervaring in het moderniseren van bestaande bouw verkreeg… | »

Strijp S Blok 63

In het creatieve hart van Eindhoven zijn in 2017 aan de Philitelaan drie nieuwe woonblokken met… | »

«« Terug

Record 83 inzendingen EUROPEAN ALUMINIUM AWARD 201

30-07-14

6 Awards, een aantal speciale prijzen, de Overall Jury Prize en een Jong Talent-prijs zijn te verdienen bij de 2014 EUROPEAN ALUMINIUM AWARD competitie voor Industrial Design & Engineering. Een record aantal van 83 inzendingen uit 11 landen werden ontvangen van 61 bedrijven met een innovatief product of project dat aluminium bevat. In de categorie Building & Architecture zijn diverse projecten en producten te vinden waaraan VMRG bedrijven meegewerkt hebben. 

Het winnen van een prestigieuze prijs, zoals deze EUROPEAN ALUMINIUM AWARD is niet alleen een erkenning voor de innovatieve kracht, maar is ook een belangrijke stimulans die helpt om bedrijf en product te promoten.

30 nominaties
Uit het aantal inzendingen kiest de Jury 30 nominaties. "Geen eenvoudige klus. Het onderstreept de hoge kwaliteit in het algemeen", zegt juryvoorzitter prof. dr. Laurens Katgerman. Onder de inzendingen zijn een ruimtevaart gietstuk van Zollern, Auto-onderdelen van AMAG, Novelis en Leiber Group, een nieuw productieproces van IFAM, het Aitana Hotel Amsterdam en het gerenoveerde hoofdkantoor van Renson. Design & Lifestyle brengt een aluminium urn naast een trouwjurk, radiatoren, verlichting, aluminium schalen en bestek, maar ook een 'design' vormgegeven spoorviaduct.

De Awards worden uitgereikt op 7 oktober tijdens het Award Gala van de International World Trade Fair ALUMINIUM 2014, die wordt gehouden van 07-09 oktober in Messe Düsseldorf in Duitsland. Alle winnaars en genomineerden zijn te zien in het Award Paviljoen in hal 13, het stralende middelpunt van Innovatie op deze beurs. 

Internationale Jury 
De onafhankelijke internationale jury staat onder leiding van prof. dr. Laurens Katgerman, van de Technische Universiteit Delft en vice-voorzitter Vito Oražem, - Managing Director, Design Zentrum Nordrhein Westfalen. Andere juryleden komen uit Duitsland, Engeland, Italië en Scandinavië.