Jan Bommerhuis

Het voormalige Jan Bommerhuis aan de Wibautstraat in Amsterdam werd jarenlang gehuurd door de… | »

Van Spaendonckhuis

Mede op basis van een ruime hoeveelheid ervaring in het moderniseren van bestaande bouw verkreeg… | »

MOUT

In een paar maanden is de voormalige Euro-bioscoop - in 1912 gebouwd als luxe autosalon - omgetoverd… | »

Vechthaven

Op een prachtig gebied aan de Vecht tussen Maarssen en Oud-Zuilen zijn meerdere riante woningen… | »

NOW

Op Park 20|20 verrijst het eerste multi-tenant gebouw: NOW. Het moderne, transparante en duurzame… | »

Strijp S Blok 63

In het creatieve hart van Eindhoven zijn in 2017 aan de Philitelaan drie nieuwe woonblokken met… | »

«« Terug

Release NMD 1.7, een forse stap vooruit

16-06-15

Met het verschijnen van de nieuwe release van de Nationale Milieudatabase, NMD1.7, is het ‘bouwwerk’ voor de Milieuprestatieberekening van Gebouwen verder verstevigd. Belangrijk winstpunt is de toevoeging van meer dan 50 getoetste productkaarten, waarvan 75% producent specifiek. Van de 739 producten in de database voldoet inmiddels 46% aan de zorgvuldigheidseisen van het SBK-Toetsingsprotocol. Daarvan betreft het 28% producent specifieke kaarten (categorie 1) en 72% branche gemiddelde kaarten (categorie 2).

 

In navolging op de herziening van Bepalingsmethode en het Toetsingsprotocol is ook de invoerapplicatie afgestemd op Europese ontwikkelingen (EN15804). Hiermee is de structuur meer gericht op getoetste data. Tevens is de invoerapplicatie gebruiksvriendelijker gemaakt, waardoor de kans op invoerfouten wordt gereduceerd.De toeleverende industrie ziet steeds meer de toegevoegde waarde van het MPGbouwwerk, en spant zich in om haar data getoetst in de NMD te krijgen. Voor een aantal producenten en branches bleek release 1.7 nog te vroeg, maar zij verwachten het traject, inclusief de toetsing, voor de volgende release gereed te hebben.

 

Naast de nieuwe producten is ook een groot aantal wijzigingen in productkaarten en basisprofielen doorgevoerd. Grotendeels betreft het updates met recentere gegevens, en op enkele punten een correctie van onjuistheden. Door meer gerichte controles wordt de datakwaliteit gewaarborgd. Zowel bij het invoeren van nieuwe producten als ook bij de wijzigingen van bestaande productkaarten heeft de toeleverende industrie een zeer waardevolle inspanning geleverd!!