NOW

Op Park 20|20 verrijst het eerste multi-tenant gebouw: NOW. Het moderne, transparante en duurzame… | »

MOUT

In een paar maanden is de voormalige Euro-bioscoop - in 1912 gebouwd als luxe autosalon - omgetoverd… | »

Strijp S Blok 63

In het creatieve hart van Eindhoven zijn in 2017 aan de Philitelaan drie nieuwe woonblokken met… | »

Jan Bommerhuis

Het voormalige Jan Bommerhuis aan de Wibautstraat in Amsterdam werd jarenlang gehuurd door de… | »

Van Spaendonckhuis

Mede op basis van een ruime hoeveelheid ervaring in het moderniseren van bestaande bouw verkreeg… | »

Vechthaven

Op een prachtig gebied aan de Vecht tussen Maarssen en Oud-Zuilen zijn meerdere riante woningen… | »

«« Terug

Renson Panovista Max bekroond met ‘German Design Award Special 2017’

07-03-17

De Panovista Max doekzonwering voor glas op glas hoekramen van Renson werd op 10 februari bekroond met een ‘Special Mention Award’ van de German Design Council, de organisatie achter de internationaal gerenommeerde ‘German Design Award’. Na de ‘Innovationspreis Architektur + Fenster Tür Fassade’ op de Fensterbau Frontale beurs vorig jaar en – nog in 2016 – de Iconic Award, is dit een nieuwe bekroning voor deze gepatenteerde zonweringsoplossing.

 

De German Design Council staaft z’n keuze voor de Panovista Max als volgt: “De doekzonwering voor hoekramen baseert zich op een eenvoudig, maar tegelijk ook geniaal principe, dat technisch en optisch elegant uitgevoerd werd.” In z’n evaluatie looft de jury onder andere het feit dat het zelfs met de zonwering naar beneden van binnen uit ongestoord genieten blijft van de omgeving via grote glas op glas hoekramen. “Voor dit soort ‘open’ architectuur biedt de Renson Panovista Max de geknipte zonweringsoplossing, die bovendien onzichtbaar in de architectuur te integreren valt. De Panovista Max is geschikt voor hoekramen tot 2 keer 6 m breed, met een totaaloppervlakte van maximaal 30 m². De ritssluiting op de hoek verbindt de 2 doeken van de screen bij het neerlaten. Dat zorgt niet alleen voor meer stabiliteit, maar is er tegelijk verantwoordelijk voor dat de Panovista Max ook in de hoogste windbestendigheidsklasse thuishoort.”

 

Met de Panovista Max doekzonwering voor hoekramen komt Renson als eerste op de markt met een zonweringsoplossing op de proppen die ook voor grote, moderne hoekramen toch voor de nodige zonwering kan instaan zonder storende geleiders, kabels of profielen in de hoek. Zo hoeft men zelfs met de zonwering naar beneden niets in te boeten aan panoramisch zicht naar buiten.


Foto 1: Oorkonde: ‘German Design Award Special 2017’ voor de Renson Panovista Max
Foto 2: Sofie Boxstaele (marketingverantwoordelijke Renson Duitsland) en Christian Thomas (sales en productmanager Renson Duitsland) namen de Award in ontvangst