B*Mine / Toren 1 Overhoeks

B*Mine Amsterdam: Één partij aan de gevel voor optimale bouwsnelheidAmsterdam heeft er een nieuwe… | »

MOUT

In een paar maanden is de voormalige Euro-bioscoop - in 1912 gebouwd als luxe autosalon - omgetoverd… | »

Telesto

Kantorenpaviljoen Telesto aan de Fred. Roeskestraat is een toplocatie in Amsterdam.   Het kantoor… | »

Stadskantoor Timmerhuis

Stadskantoor Timmerhuis in Rotterdam was een project voor zowel Rollecate als GevelBeheer-… | »

JT Bioscoop

Met de komst van de nieuwe JT-bioscoop in Hilversum is één van de grootste en meest geavanceerde… | »

Entreegebouw Keukenhof

De wereldwijd bekende bloemententoonstelling Keukenhof heeft een volledig nieuw entreegebouw dat… | »

Motel One

Motel One, gelegen op een fraaie locatie recht tegenover de hoofdingang van de RAI te Amsterdam is… | »

Vechthaven

Op een prachtig gebied aan de Vecht tussen Maarssen en Oud-Zuilen zijn meerdere riante woningen… | »

Musis Sacrum

De parkdeuren van vijf bij acht meter elk, zijn niet de enige onderscheidende kwaliteit van het… | »

NOW

Op Park 20|20 verrijst het eerste multi-tenant gebouw: NOW. Het moderne, transparante en duurzame… | »

«« Terug

Schuif- en vouwwandsystemen voor horeca verbeteren gastvrijheid, energiezuinigheid en comfort

01-09-14

Zichtbare vooruitgang voor klant en eigenaar

In hotels, restaurants en cafés draait alles om klantgerichtheid. Ook het interieur wordt daarop aangepast. Om klanten daarbij zoveel mogelijk zicht te geven op de omgeving, spelen transparantie en openheid bij de keuze voor het interieur een belangrijke rol. Die transparantie moet door de klant of bezoeker echter niet als storend worden ervaren. Glazen vouwwanden of schuifwanden bieden een evenwichtige balans tussen privacy en transparantie.

Glazen vouwwanden wijzen de klant als het ware de entree naar het restaurant, hotel of café. Tegelijkertijd bieden ze indien gewenst ook de mogelijkheid om een besloten en comfortabele sfeer te creëren. Met glazen vouwwanden zijn deurhoogtes tot 3,50 m mogelijk zonder afbreuk te doen aan gebruikscomfort. Een opening van vijf meter breed kan gemakkelijk ineen gevouwen worden tot een pakket van 50 cm. De samengevouwen wanden kunnen aan de zijkant en uit het gezichtsveld worden ‘geparkeerd’ zodat de bezoekers vrij uitzicht hebben en houden.

Grote variëteit
Tegenwoordig wordt een grote variëteit aan niet geïsoleerde en geïsoleerde schuif- en vouwwandsystemen geleverd. Deze kunnen veelal volledig op de toepassingsomgeving worden afgestemd en staan garant voor een naadloze overgang van de buitenruimte naar het horecabedrijf. Dankzij het gebruiksvriendelijke ontwerp en de grepen en rails van roestvaststaal, zijn de systemen eenvoudig te bedienen. Het openen van de ruimte in de ochtend, het vergrendelen bij sluitingstijd, tussentijdse aanpassingen bij weersveranderingen en bezoekersaantallen: in een handomdraai kunnen de wanden aan de situatie worden aangepast. 

Bij het ontwerp spelen ook het materiaal en kleurgebruik een belangrijke rol. Wordt het hout, aluminium of een combinatie van beide en welke kleuren zijn daarbij leverbaar? Iedere materiaalsoort heeft zijn voordelen. Zo kan de horecaondernemer zelf een keuze maken voor de duurzaamheid van aluminium of de warme uitstraling van hout. En na keuze voor één van de materialen, is het handig om vooraf te weten in welke kleuren de wanden leverbaar zijn. Op die manier kan worden aangesloten op de kleurstelling die verder in het interieur wordt gebruikt. Bij de keuze voor hout, speelt ongetwijfeld ook de vraag of de verwerkte houtsoorten FSC-of PEFC-gecertificeerd zijn en uit duurzame bosbouw komen.

Energiezuinig
De uitnodigende, transparante uitstraling van glazen schuif- en vouwwanden wordt gecombineerd met energiezuinigheid en veiligheid. De zeer goed geïsoleerde beglazing zorgt voor een energiebesparing die kan oplopen tot een derde van het gemiddelde verbruik. Aan de wettelijke vereisten voor isolatie wordt ruimschoots voldaan. Tegelijkertijd creëren de wanden dankzij hun goede wind- en waterdichtheid een comfortabele sfeer voor de gasten. Die sfeer wordt niet alleen bepaald door de warmte-isolerende eigenschappen van glazen vouw- en schuifwandsysteem. Vooral ook het licht- en warmtedoorlatende karakter van glas en daarmee de grotere warmteopbrengst charmeren veel gasten. De maximale thermische isolatie van de profielen van Solarlux-vouwwandsystemen bijvoorbeeld zorgt in combinatie met dubbel-, triple- of veiligheidsglas het hele jaar door voor een constant binnenklimaat.

Variëteit aan uitvoeringen
Glazen vouwwanden worden in verschillende uitvoeringen geleverd.  Solarlux bijvoorbeeld levert het glazen aluminium vouwwandsysteem SL45 dat zich kenmerkt door de slanke profielen en vele openingsvariaties en de SL 70 met meelopende vouwwandstijlen waardoor de gevel met enorme deuren kan worden gesegmenteerd. Het programma vouwwanden omvat verder de SL 80/81 dat de beste isolerende eigenschappen biedt en de  esthetisch zeer  hoogwaardige SL 82 met een in één vlak aangebracht vlakglas in een smal aluminium profiel.

Ook op het gebied van schuifwandsystemen biedt het bedrijf verschillende oplossingen. Zo omvat het programma de  SL 60-HSW, een innovatieve horizontale schuifwand die met thermische geïsoleerde aluminium profielen een U-waarde van 1,5 W/m2K bereikt. De SL 65-HSW is een horizontale schuifwand van drielaags gelamineerd hout, die zich leent voor verschillende stijlen: modern, traditioneel of klassiek. Daarnaast biedt het bedrijf de aluminium SL 45-HSW die zelfs bij grote deurhoogtes gemakkelijk te bedienen is en uitermate slank oogt. De afzonderlijke elementen verdwijnen bijna onzichtbaar in de voorbestemde nissen. De  SL volglas-HSW en SL 25 XXL tenslotte combineren een economisch gebruik van de ruimte met maximale transparantie. 

Alle deuren zijn voorzien van een gepatenteerde beveiliging tegen beklemming bij het openen en sluiten van de elementen, zodat gasten die onverhoopt de deur zelf bedienen, toch beschermd zijn. Belangrijk voor het personeel: de kogelgelagerde loopwagens met speciale legering garanderen dat de deur zeer gemakkelijk open- en dichtglijdt. Bovendien kan op elke gewenste positie een automatische deursluiter geïntegreerd worden. 

Alle Solarlux gevelsystemen zijn getest uit oogpunt van veiligheid, duurzaamheid van het gebruikte materiaal en de uiteindelijke constructie. De producten voldoen aan de kwaliteitseisen van onder meer de VMRG. 

Solarlux
Solarlux is leverancier van geveloplossingen: glazen vouwwanden, balkonbeglazing, terrasoverkappingen en serres. Toepasbaar in een zakelijke omgeving en bij de particulier. Kwalitatief hoogwaardige producten die licht en ruimte creëren voor optimaal werk- en wooncomfort. De uitvoering wordt afgestemd op de functionele eisen van de klant. Op het gebied van vouwwanden en balkonbeglazing is Solarlux wereldwijd marktleider.