MOUT

In een paar maanden is de voormalige Euro-bioscoop - in 1912 gebouwd als luxe autosalon - omgetoverd… | »

Vechthaven

Op een prachtig gebied aan de Vecht tussen Maarssen en Oud-Zuilen zijn meerdere riante woningen… | »

Jan Bommerhuis

Het voormalige Jan Bommerhuis aan de Wibautstraat in Amsterdam werd jarenlang gehuurd door de… | »

Strijp S Blok 63

In het creatieve hart van Eindhoven zijn in 2017 aan de Philitelaan drie nieuwe woonblokken met… | »

Van Spaendonckhuis

Mede op basis van een ruime hoeveelheid ervaring in het moderniseren van bestaande bouw verkreeg… | »

NOW

Op Park 20|20 verrijst het eerste multi-tenant gebouw: NOW. Het moderne, transparante en duurzame… | »

«« Terug

SKG behaalt accreditatie op BRL 0105 voor lichtkoepels, daklichten en lichtstraten

10-09-14

De Raad voor Accreditatie (RvA) heeft aan SKG de accreditatie verleend op BRL 0105 voor lichtkoepels, daklichten en lichtstraten. Dit betekent dat SKG nu onder accreditatie KOMO®-attesten kan afgeven op basis van de BRL 0105. Daarmee kunnen producenten en leveranciers eenvoudig aantonen dat de producten volledig geschikt zijn om in Nederland toegepast te worden. Voor deze bedrijven is het dan niet meer nodig om per project beproevingsrapportages te overleggen.

In oktober 2013 reikte SKG het eerste KOMO®-attest uit aan VELUX Nederland. Hierna is het onderzoek voor het behalen van de accreditatie gestart. De RvA heeft haar grondige onderzoek onlangs met positief resultaat afgesloten. 

Het laboratorium van SKG beschikt al jaren over de middelen, de ervaring en de accreditaties voor het uitvoeren van beproevingen op de luchtdoorlatendheid, waterdichtheid, weerstand tegen windbelasting, doorvalveiligheid, inbraakwerendheid, etc. van lichtkoepels, daklichten en lichtstraten. Daardoor biedt SKG een uniek totaalpakket van certificatie- en beproevingsmogelijkheden voor deze branche. 

SKG is al meer dan 35 jaar een keuringsinstituut voor bouwproducten. Als onafhankelijke, door de Raad voor Accreditatie geaccrediteerde instantie is SKG erkend om KOMO certificatie te mogen uitvoeren. Daarnaast is SKG door Europa aangewezen als Notified Body (0960) om activiteiten in het kader van CE-markering uit te mogen voeren. SKG is een stichting en heeft geen winstoogmerk. De organisatie is opgericht door de industrie zelf om de prestaties en de veiligheid van industrieel vervaardigde producten en diensten in relatie tot de gebouwschil duurzaam te waarborgen. SKG is onderdeel van SKG-IKOB Certificatie.