Musis Sacrum

De parkdeuren van vijf bij acht meter elk, zijn niet de enige onderscheidende kwaliteit van het… | »

Stadskantoor Timmerhuis

Stadskantoor Timmerhuis in Rotterdam was een project voor zowel Rollecate als GevelBeheer-… | »

Vechthaven

Op een prachtig gebied aan de Vecht tussen Maarssen en Oud-Zuilen zijn meerdere riante woningen… | »

Entreegebouw Keukenhof

De wereldwijd bekende bloemententoonstelling Keukenhof heeft een volledig nieuw entreegebouw dat… | »

Van Spaendonckhuis

Mede op basis van een ruime hoeveelheid ervaring in het moderniseren van bestaande bouw verkreeg… | »

JT Bioscoop

Met de komst van de nieuwe JT-bioscoop in Hilversum is één van de grootste en meest geavanceerde… | »

Jan Bommerhuis

Het voormalige Jan Bommerhuis aan de Wibautstraat in Amsterdam werd jarenlang gehuurd door de… | »

Particuliere woning

De uitdaging en het onderscheidend vermogen van dit ontwerp zocht de architect in de bijzondere… | »

Motel One

Motel One, gelegen op een fraaie locatie recht tegenover de hoofdingang van de RAI te Amsterdam is… | »

Telesto

Kantorenpaviljoen Telesto aan de Fred. Roeskestraat is een toplocatie in Amsterdam.   Het kantoor… | »

«« Terug

SKG-gecertificeerde sleutelkluizen bieden meer zekerheid

02-09-14

De koers van de overheid leidt er toe dat ouderen gedurende een langere tijd zelfstandig thuis zullen blijven wonen en dat benodigde zorg aan huis verleend wordt. Door deze ontwikkeling is het van belang dat de zorgverlener op een eenvoudige wijze toegang kan krijgen tot de woning. Een veel voorkomende oplossing is het monteren van een sleutelkluis bij de toegang van de woning. De sleutelkluis kan door de zorgverlener geopend worden.

Recente berichten geven aan dat er de afgelopen jaren een sterke toename is in het aantal inbraken ten gevolge van het forceren van een sleutelkluis. Na het uitnemen van de sleutel kan de toegangsdeur van de woning geopend worden.
Het Bouwbesluit en het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW) eisen dat bereikbare ramen en deuren van woningen inbraakwerend moeten zijn (klasse 2; 3 minuten). SKG is van mening dat aan een sleutelkluis minimaal dezelfde eisen gesteld dienen te worden, omdat een inbreker na het forceren van een sleutelkluis direct toegang tot de woning heeft. 

Sleutelkluizen die voorzien zijn van het SKG-keurmerk (op basis van de SKG-kwaliteitseisen 470) voldoen aan deze eisen en zijn dan ook uitermate geschikt voor het verlenen van toegang voor de zorgverlener met behoud van de inbraakveiligheid van de woning. Al sinds 2011 zijn er producten op de markt die aantoonbaar voldoen aan deze eisen. Deze producten zijn herkenbaar aan het SKG-sterrenmerk.
  
SKG is al meer dan 35 jaar een keuringsinstituut voor bouwproducten. Als onafhankelijke, door de Raad voor Accreditatie geaccrediteerde, instantie is SKG erkend om KOMO certificatie te mogen uitvoeren. Daarnaast is SKG door Europa aangewezen als Notified Body (0960) om activiteiten in het kader van CE-markering uit te mogen voeren. SKG is een stichting en heeft geen winstoogmerk. De organisatie is opgericht door de industrie zelf om de prestaties en de veiligheid van industrieel vervaardigde producten en diensten in relatie tot de gebouwschil duurzaam te waarborgen. SKG is onderdeel van SKG-IKOB Certificatie.