Vechthaven

Op een prachtig gebied aan de Vecht tussen Maarssen en Oud-Zuilen zijn meerdere riante woningen… | »

NOW

Op Park 20|20 verrijst het eerste multi-tenant gebouw: NOW. Het moderne, transparante en duurzame… | »

Strijp S Blok 63

In het creatieve hart van Eindhoven zijn in 2017 aan de Philitelaan drie nieuwe woonblokken met… | »

MOUT

In een paar maanden is de voormalige Euro-bioscoop - in 1912 gebouwd als luxe autosalon - omgetoverd… | »

Van Spaendonckhuis

Mede op basis van een ruime hoeveelheid ervaring in het moderniseren van bestaande bouw verkreeg… | »

Jan Bommerhuis

Het voormalige Jan Bommerhuis aan de Wibautstraat in Amsterdam werd jarenlang gehuurd door de… | »

«« Terug

SKG-IKOB breidt antidiefstal testen uit

13-06-16

SKG-IKOB Certificatie breidt zijn antidiefstal testen uit met testen van tweewielersloten en mechanische beveiligingsmiddelen voor voertuigen. Het bedrijf neemt de activiteiten over van TASS International (voormalig TNO) dat stopt met deze activiteiten op het gebied van mechanische beveiliging.

 

SKG-IKOB gaat de tweewielersloten testen conform ART keuringsvoorschrift MBT-04.  De meeste verzekeringsmaatschappijen verlangen bij het afsluiten van een diefstalverzekering een ART MBT-04 goedgekeurd slot. De stichting ART zet zich in om diefstal van tweewielers te voorkomen door meer en betere preventie.  In deze stichting zijn de volgende partijen vertegenwoordigd: ANWB,  BOVAG, RAI en verzekeraars. Kiwa SCM voert hiervoor de certificatiewerkzaamheden uit. 

 

Daarnaast gaat SKG-IKOB de mechanische beveiligingsmiddelen van voertuigen testen conform het keuringsvoorschrift MP03 van de VbV  (Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit), waarbij ook Kiwa SCM de certificering voor zijn rekening neemt. Dit zijn bijvoorbeeld caravan- en aanhangersloten,  wielklemmen, versnellingsbaksloten, maar ook buitenboordmotoren en (zee)container sloten.  

 

TASS International heeft deze activiteiten met de bijbehorende testapparatuur aan SKG-IKOB overgedragen vanwege de lange historie en internationaal gerespecteerde positie op het gebied van inbraakwerendheid en antidiefstaltesten en certificering van producten voor de bouwsector. Beide bedrijven werken gedurende de overgangsperiode intensief samen om de overgang voor klanten zo soepel mogelijk te laten verlopen.

 

Over SKG-IKOB Certificatie

SKG-IKOB Certificatie levert het totale certificeringspakket voor de bouw in één efficiënt traject, zowel KOMO-certificering als Bouwen aan MVO, ISO 9001-, VCA- en milieucertificering (ISO 14001).