MOUT

In een paar maanden is de voormalige Euro-bioscoop - in 1912 gebouwd als luxe autosalon - omgetoverd… | »

Van Spaendonckhuis

Mede op basis van een ruime hoeveelheid ervaring in het moderniseren van bestaande bouw verkreeg… | »

Vechthaven

Op een prachtig gebied aan de Vecht tussen Maarssen en Oud-Zuilen zijn meerdere riante woningen… | »

Jan Bommerhuis

Het voormalige Jan Bommerhuis aan de Wibautstraat in Amsterdam werd jarenlang gehuurd door de… | »

Strijp S Blok 63

In het creatieve hart van Eindhoven zijn in 2017 aan de Philitelaan drie nieuwe woonblokken met… | »

NOW

Op Park 20|20 verrijst het eerste multi-tenant gebouw: NOW. Het moderne, transparante en duurzame… | »

«« Terug

SKG-IKOB breidt testaanbod in laboratoria fors uit

10-07-14

De Raad voor Accreditatie heeft diverse beproevingen in de drie laboratoria van SKG-IKOB Certificatie geaccrediteerd. SKG-IKOB breidt hiermee haar aanbod van geaccrediteerde testen fors uit. Hiermee kan SKG-IKOB  in  de eigen laboratoria voor meer bouwproducten beproevingen uitvoeren ten behoeve van CE-markering van haar klanten.

Meer testmogelijkheden voor bouwmaterialen is een van de doelen geweest van de fusie van SKG en IKOB-BKB. Een concreet resultaat hiervan is de uitbreiding van de accreditatie van de laboratoria. Voor het laboratorium in Wageningen betekent het dat er een uitbreiding is van diverse beproevingen op het gebied van hang- en sluitwerk, ramen en deuren, industriedeuren en -poorten, automatische deuren, vliesgevels, lichtkoepels en -straten en glas. Daarbij is SKG-IKOB specifiek aangewezen om een aantal beproevingen op locatie van de klant te mogen uitvoeren. Tevens is het gebruik van mobiele testinstallaties geaccrediteerd. In het laboratorium in Houten zijn beproevingen geaccrediteerd op het gebied van isolatiematerialen, ankers, consoles, lateien, lijmen voor tegels en klimaatbeproevingen van elektrotechnische producten. In Veenendaal gaat het om proeven op het gebied van branddetectie.

Op korte termijn wordt publicatie van de aangepaste lab-accreditatiescope RvA-L406, en de notificatiescope NB 0957 en NB 0960 verwacht.

SKG-IKOB Certificatie biedt totaalconcepten op het gebied van certificatie en beproeving van de gehele gebouwschil en de gebouwde omgeving.