Jan Bommerhuis

Het voormalige Jan Bommerhuis aan de Wibautstraat in Amsterdam werd jarenlang gehuurd door de… | »

Strijp S Blok 63

In het creatieve hart van Eindhoven zijn in 2017 aan de Philitelaan drie nieuwe woonblokken met… | »

Van Spaendonckhuis

Mede op basis van een ruime hoeveelheid ervaring in het moderniseren van bestaande bouw verkreeg… | »

NOW

Op Park 20|20 verrijst het eerste multi-tenant gebouw: NOW. Het moderne, transparante en duurzame… | »

MOUT

In een paar maanden is de voormalige Euro-bioscoop - in 1912 gebouwd als luxe autosalon - omgetoverd… | »

Vechthaven

Op een prachtig gebied aan de Vecht tussen Maarssen en Oud-Zuilen zijn meerdere riante woningen… | »

«« Terug

Slimbouwen®Project Venco Campus energie zuinigste van Nederland!

19-09-14

De Venco Campus in Eersel, dat volledig is gebouwd volgens de visie van Slimbouwen, is de nieuwe nummer 1 in de Kantoor & Energie Top25. Dit is de enige rangschikking die de energiezuinigheid van kantoorgebouwen in Nederland bijhoudt.
 
De zuivere uitvoering van Slimbouwen® heeft geleid tot hoge mate van efficiency, optimale ketenintegratie en een verkort bouwproces. Het is het bouwteam, onder regie van Bouwregiseur Eugene Peeters, hierdoor gelukt om de bouwkosten 30% onder de traditionele begroting te krijgen, waardoor er voldoende ruimte overbleef voor opdrachtgever Cor van de Ven om extra te investeren in duurzame oplossingen zoals toepassing van triple glas, zonnepanelen op het dak etc. Deze prestatie is in het verleden al beloond door de toekenning van het Slimbouwen®Project Keurmerk door de expert-commissie, die niet alleen de energie duurzaamheid maar ook de flexibiliteit, efficiëntie en reductie van de footprint positief beoordeelde. Zo scoorde het gebouw erg goed op flexibiliteit door de specifieke keuze van vloeren en gevels waardoor een verandering in de plattegrond in een handomdraai te regelen is. Daarnaast ontving de Venco Campus in 2013 al als eerste kantoorgebouw in een BREEAM Outstanding certificaat. Aan deze lijst van prestaties, mag de Venco Campus nu de titel van energie zuinigste kantoor van Nederland toevoegen. 

Kortom met het  toepassen van de Slimbouwen® visie vanaf de initiatieffase is een bijzonder duurzaam gebouw in alle opzichten gerealiseerd. Een project voor alle betrokkenen om trots op te zijn!