Van Spaendonckhuis

Mede op basis van een ruime hoeveelheid ervaring in het moderniseren van bestaande bouw verkreeg… | »

Strijp S Blok 63

In het creatieve hart van Eindhoven zijn in 2017 aan de Philitelaan drie nieuwe woonblokken met… | »

Jan Bommerhuis

Het voormalige Jan Bommerhuis aan de Wibautstraat in Amsterdam werd jarenlang gehuurd door de… | »

MOUT

In een paar maanden is de voormalige Euro-bioscoop - in 1912 gebouwd als luxe autosalon - omgetoverd… | »

Vechthaven

Op een prachtig gebied aan de Vecht tussen Maarssen en Oud-Zuilen zijn meerdere riante woningen… | »

NOW

Op Park 20|20 verrijst het eerste multi-tenant gebouw: NOW. Het moderne, transparante en duurzame… | »

«« Terug

Uitbreiding beproevingen door nieuwe testwand SKG-IKOB

24-11-15

SKG-IKOB Certificatie beschikt over een nieuwe testopstelling voor het beproeven van gevelelementen en vliesgevels op lucht- en waterdichtheid, sterkte en stijfheid. Door de ruime afmetingen van de testopstelling is het testen van grote gevelelementen mogelijk. Bovendien is het aantal testnormen waarop beproefd kan worden, uitgebreid en kunnen ook beproevingen op boven- en onderdrukken die boven de normwaarden liggen, uitgevoerd worden . 

De nieuwe testopstelling in het SKG-IKOB laboratorium in Geldermalsen heeft  een afmeting van 5900 x 5800 mm. Een gevelelement of vliesgevel kan hier in een laboratorium-omgeving op dezelfde criteria als op locatie worden getoetst. De testwand kan boven- en onderdruk leveren die sterk boven de normwaarden liggen, maximaal 6000 Pa. Hiermee kunnen, naast norm-beproevingen, ook op hogere boven- en onderdrukken beproevingen uitgevoerd worden, bijvoorbeeld om vervorming te meten bij deze extreme drukken.

Met de beproeving van een product op winddruk en waterdichtheid overtuigt een bedrijf zijn klanten van het feit dat het product voldoet aan de meest recente en relevante normen en richtlijnen. Deze beproeving kan uitgevoerd worden  voor het verkrijgen van een SKG-IKOB-KOMO attest of als initiële type test (ITT-testen) in het kader van CE-markering. Beproevingen worden uitgevoerd volgens EN 1026, EN 1027, EN 12211 en EN 1873. De nieuwe testopstelling is bovendien in staat om vliesgevels, elementengevels, niet dragende geveldelen of afscheidingen tussen exterieur en interieur van een gebouw te beproeven volgens testnormen zoals EN 12153, EN 12155 en EN 12179.

SKG-IKOB beschikte al over twee mobiele laboratoria, waarmee vergelijkbare beproevingen uitgevoerd worden op de bouw- of productielocatie. Door continu te blijven ontwikkelen, weet SKG-IKOB de top van keuringsinstituten te blijven aanvoeren.