NOW

Op Park 20|20 verrijst het eerste multi-tenant gebouw: NOW. Het moderne, transparante en duurzame… | »

MOUT

In een paar maanden is de voormalige Euro-bioscoop - in 1912 gebouwd als luxe autosalon - omgetoverd… | »

Jan Bommerhuis

Het voormalige Jan Bommerhuis aan de Wibautstraat in Amsterdam werd jarenlang gehuurd door de… | »

Van Spaendonckhuis

Mede op basis van een ruime hoeveelheid ervaring in het moderniseren van bestaande bouw verkreeg… | »

Strijp S Blok 63

In het creatieve hart van Eindhoven zijn in 2017 aan de Philitelaan drie nieuwe woonblokken met… | »

Vechthaven

Op een prachtig gebied aan de Vecht tussen Maarssen en Oud-Zuilen zijn meerdere riante woningen… | »

«« Terug

Voormalig minister-president Balkenende feliciteert Duco met verdienstelijke realisaties

21-10-16

Eerder deze week viel Luc Renson als CEO van Duco Ventilation & Sun Control de eer te beurt om Jan Peter Balkenende te ontmoeten. Tijdens het gebeuren, dat kaderde in een bezoek van de voormalige minister-president van Nederland aan België, loofde Balkenende de West-Vlaamse ventilatie- en zonweringfabrikant om zijn verdienstelijke realisaties en innoverende rol in de Nederlandse markt van ventilatie.

 

Al sinds zijn ontstaan in 1991 is Duco dankzij een breed gamma van ventilatieroosters prominent in de Nederlandse woningventilatie actief. Dit betreft zowel zelfregelende als geluiddempende, brandwerende en elektronisch gestuurde ventilatieroosters. Maar wat begon als een eerder kleinschalige onderneming met focus op woningventilatie, groeide doorheen de jaren uit tot een toonaangevende fabrikant van ventilatie- en zonweringtoepassingen voor zowel woningen als kantoren, scholen en zorginstellingen.

 

Focus op innovatie

“Innovatieve ontwikkelingen en groei kunnen we enkel tot stand brengen als we blijven investeren”, aldus Hendrik Dejonghe, marketing manager bij Duco. “Dat Duco in het verleden volop werk heeft gemaakt van uitbreiding en dat we deze trend ook naar de toekomst toe zullen aanhouden, uit zich niet enkel in infrastructurele werkzaamheden zoals een eigen labo, test- en trainingscentrum, en een site met een totale oppervlakte van 101.000 m2. Ook het personeelsbestand werd doorheen de jaren aanzienlijk uitgebreid. Zo wierf Duco extra elektronica-ingenieurs aan waardoor eigen CO2- en vochtsensoren konden worden ontwikkeld. Naast deze sturingscomponenten werden ook eigen ventilatorboxen voor de afvoer van vervuilde en vochtige lucht op de markt gebracht.” Dit alles leidde al snel tot diverse Nederlandse bekroningen. Onder meer De ‘Gouden Klomp’ voor de beste Belgische of Luxemburgse exporteur naar Nederland, en de ‘Nederlandse Bouwprijs’ voor zijn DucoTwin als meest innovatieve product bewijzen dat Duco en Nederland een sterk duo vormen.

 

Europese top 3

“Dat een aanvankelijk kleinere speler is uitgegroeid tot de Europese top 3 op het gebied van ventilatie, en tegelijk vasthoudt aan zijn lokale verankering is geen evidentie”, stelt Jan Peter Balkenende. “Dat is nogmaals een concreet voorbeeld dat bedrijven met een goed concept, een creatieve en innovatieve aanpak, en veel doorzettingsvermogen in staat zijn om internationaal mee te draaien aan de top.” De voormalige minister-president van Nederland feliciteerde CEO Luc Renson dan ook persoonlijk voor de uitstraling van zijn bedrijf en de continue investering in innovatie.