MOUT

In een paar maanden is de voormalige Euro-bioscoop - in 1912 gebouwd als luxe autosalon - omgetoverd… | »

NOW

Op Park 20|20 verrijst het eerste multi-tenant gebouw: NOW. Het moderne, transparante en duurzame… | »

Vechthaven

Op een prachtig gebied aan de Vecht tussen Maarssen en Oud-Zuilen zijn meerdere riante woningen… | »

Jan Bommerhuis

Het voormalige Jan Bommerhuis aan de Wibautstraat in Amsterdam werd jarenlang gehuurd door de… | »

Van Spaendonckhuis

Mede op basis van een ruime hoeveelheid ervaring in het moderniseren van bestaande bouw verkreeg… | »

Strijp S Blok 63

In het creatieve hart van Eindhoven zijn in 2017 aan de Philitelaan drie nieuwe woonblokken met… | »

«« Terug

Wat is de meerwaarde van goede ventilatie in je woning?

04-03-15

In de uitzending van RTL4, Grenzeloos Wonen op 28 februari ging het over de woonervaringen van Jelle Brussen. Voorheen woonde hij in een huurappartement aan de Coolhaven in Rotterdam. Deze woning was heel vochtig en tochtig. Er was geen sprake van een gezond binnenklimaat. Inmiddels is hij verhuisd naar een nieuwe woning in de Markthal in Rotterdam. In deze woning zit een ventilatiesysteem van Alusta. Het binnenklimaat is een verschil van dag en nacht. Hij woont nu veel comfortabeler. Klik hier om zijn eigen verhaal te horen.

Het verhaal van Jelle toont het belang van goede ventilatie. Dagelijkse activiteiten als koken, douchen en ademen zorgen voor vochtproductie en vervuiling van de binnenlucht . Het verversen van de binnenlucht en het afvoeren van de vervuilde lucht is dus noodzakelijk om gezondheidsklachten zoals allergieën, luchtwegirritaties en hoofdpijn te voorkomen. Helaas wordt dit nog te vaak vergeten. Ook in oudere woningen is een gezond en comfortabel binnenklimaat namelijk eenvoudig te realiseren. Veel mensen denken wel aan goed isoleren, maar door goed isoleren wordt een woning juist luchtdicht en wordt het belang van een goed ventilatiesysteem alleen maar groter.

Een goed ventilatiesysteem zorgt voor een gezond, comfortabel en energiezuinig binnenklimaat. Met een ventilatiesysteem van Alusta kunt u binnen genieten van de buitenlucht!